Interjúk és nyilatkozatok

Rafinha: Feltöltődtek az elemeim

A brazil jobbhátvéddel az fcbayern.de készített interjút.

raf

34, 35, 36 ℃ – ez túl meleg az edzéshez vagy brazil létedre pontosan ez a megfelelő hőmérséklet?
Természetesen fárasztó 35 fokban edzeni. De szeretem ezt. Jó dolog, hogy ilyen jó időjárásunk van. Londrina szülővárosomban is gyakran van ilyen meleg. Ha az egész szezonban ilyen időnk lenne, az szuper lenne.

Szűk egy hete kezdődött a felkészülés. Milyen nehezek a lábaid?
Az, hogy a lábak a felkészülés alatt még nehezek, ez normális. Eddig minden jól alakult. A lehető leggyorsabban fittnek kell lennünk. Újra egy rengeteg mérkőzést hozó szezon előtt állunk.

Legtöbbször napi kétszer edzetek, délelőtt és kora este. Mit csinálsz a két tréning között?
Alszom. Ma 8-kor itt voltam, 9-kor kezdődött az edzés. Ezután tusolás, masszás, étkezés. Most megyek haza és három óráig elfekszem. A felkészülés első hónapja nagyon fontos számunkra. Most szerezzük meg a szezonra való erőnket, azaz: Jókat eszünk, sokat iszunk, edzünk és alszunk.

És a vakáció alatt mi volt a programod?
Az első két héten a családommal voltam Brazíliában és egyszerűen csak pihentem. Egyáltalán nem gondoltam a futballra vagy a sportra. Egyszerűen csak kikapcsoltam, néha erre is szüksége van az embernek. A harmadik héten újra elkezdtem futni és edzeni. Több mint három hét szünetet a mi szintükön már nem engedheti meg magának az ember. Újra mozogni kell. A nyaralás jó volt. Eleget relaxáltam, az elemeim feltöltődtek. Most viszont örülök, hogy újra a csapattal vagyok és dolgozhatok.
Az elmúlt két szezonban nagyon sok mérkőzést abszolváltál. Meghatározó játékosnak érzed magad?
Csak topjátékos van a keretünkben és mindenki játszani akar, én is. De ha valaki az FC Bayernnél játszik, tudhatja, hogy nem minden mérkőzésen lép pályára. Fontos jól edzeni, hogy készen álljon az ember, ha az edzőnek szüksége van valakire. Még sok idő visszavan a Bundesliga rajtig. Remélem és mindent megteszek érte, hogy ismét egy jó szezont játsszak.

Mennyire örülsz a honfitársaddal, Douglas Costával való közös játéknak? A jobb oldalon együtt játszhattok.
Örülök, hogy még egy brazil igazolt hozzánk. Azt, hogy ki hol játszik, az edző dönti el.

Felvetted már a kapcsolatot vele?
Douglas Costát csak a Donyeck elleni mérkőzéseinkről ismerem. Amikor múlt héten Dantéval Brazíliából Németországba utaztam, véletlenül ő is épp a repülőn ült. De az ő helye egy kicsit távol volt tőlünk, így nem tudtunk sokat beszélgetni. Tehát még nem tudtam sokat mondani neki.

Tavaly Ukrajnában játszott, mit várnak el tőle most az FC Bayernnél és a Bundesligában?
Douglas Costa sok kvalitással rendelkezik. De az ukrán bajnokság és a Shakthar iránti tisztelet mellett: Az FC Bayern egy más szint és a Bundesliga csapatai jobbak, dinamikusabbak, fizikálisabbak és gyorsabbak is. Ezt hamar észre fogja venni. Mindenképpen időt kell neki adni, hogy ebbe beleszokjon.

Douglas Costa brazil válogatott. Reméled, hogy egyszer visszatérhetsz a Selecaoba?
A remény még él, de emiatt nem töröm a fejem. Az én fejemben jelenleg kizárólag az FC Bayern és az edzések állnak.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top