Interjúk és nyilatkozatok

Dante: A VB után páran hátat fordítottak

A brazil szerint két évig ő volt a védelem hangadója, aki mindent szervezett.

mulerdante

Egy éve már annak, hogy a Bayern München belsővédője, Dante Bonfim Costa Santos túl van élete legrosszabb mérkőzésén. Németország válogatottja akkor 7:1-es győzelmet mért a 2014-es VB házigazdájára, Brazíliára a torna elődöntőjében. Dante azon az egy mérkőzésen lépett pályára a világbajnokságon, Thiago Silva eltiltása miatt kaphatott lehetőséget. A 2013-ban BL győztes Bayern alapemberének azóta rengeteg kritikát és viccelődést kellett átélnie, legfőképp Thomas Müller volt az, aki a történelmi eredményen poénkodott: „Azt mondtam neki, többet ne viccelődj, én nem tudok nevetni rajta. És ha nem tudok nevetni, szomorú leszek és robbanok.” – nyilatkozta 2015 januárjában a brazil, akinek elege lett a viccelődésekből.




Ez a mérkőzés láthatóan kihatással volt Dante megítélésére, de teljesítményére is, aki most tiszta vizet öntött a pohárba: „Két évig az voltam, aki az FC Bayern München belső védelmében a hangot adta, aki mindent szervezett, aki az edzésen mindig kinyitotta a száját. De a VB után pár ember elkezdett hátat fordítani és nem úgy beszélni velem, ahogy korábban.”

Dante mindenképpen maradni szeretne a Bayernben, ezt egy június eleji interjújában mondta el: „Az FC Bayernnél képzelem el a jövőmet. Már három éve játszom itt és minden nap tisztában vagyok azzal, mennyire szerencsés vagyok, hogy egy ilyen nagy klubban szerepelhetek. Minden napot élvezek itt.” Későbbi pletykák szerint Dante személyi okokból sem kíván távozni, ugyanis a lánya Münchenbe jár iskolába.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top