Sajtótájékoztatók

Pep: Tervezek Schweinsteigerrel, de…

Guardiola megtartotta a szezon első sajtótájékoztatóját. Sok témát érintett.

ppe

Az első edzésről: A játékosaim mindig jó benyomást keltenek. Jó állapotban érkeztek vissza a vakációról, pedig csak az első napon vagyunk túl. Az első nap nem akartam topedzést tartani. Öt hét szünet után természetesen nem akarjuk kockáztatni a sérüléseket. Lehetetlen azonnal topfittnek lennünk.

A vakációról: A szabadidőmben végre láthattam a szüleimet és az egész családomat. Egy kicsit golfoztam, ettem, ittam. Kicsit ki kell kapcsolódni. Mi edzők, mindig gondolunk a csapatunkra és a klubra, de valamelyest kevesebbet.

A célokról: A címek fontosak, de az én célom minden héten az volt, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. A motiváció magas, főleg a mérkőzések előtt. Még egyik csapatnak sem sikerült sorozatban négyszer bajnoknak lennie Németországban. Ez azt jelenti, hogy nehéz lesz, de elsőként csinálhatjuk meg. Ez egy jó cél. Szeretnék a Bajnokok Ligája elődöntőjébe bekerülni, kétség kívül a teljes kerettel. Ez az álmom.

Douglas Costáról: Szükségünk volt egy játékosra az egy az egy elleni szituációkhoz. Az egész csapat mellette döntött. Ő egy küzdő, ezt a Bajnokok Ligája párharcok során láthattuk. Bal és jobboldalon, valamint középen is képes játszani. Remélem gyorsan integrálódik. Köszönöm a klubnak a megszerzését. Támogatni fogjuk őt. Megvannak a kvalitásai. Ő egy fiatal játékos, aki még fejlődhet. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz majd értünk. A liga, amelyben játszott, kevesebbet mond el a kvalitásáról, de Busquets is a negyedosztályban játszott, mielőtt Bajnokok Ligája győztes és Világbajnok lett.

A további átigazolásokról: Ez nem a megfelelő hely erről beszélni. Matthias Sammert és Karl-Heinz Rummeniggét kell megkérdezniük.

Schweinsteigerről: Természetesen azt hiszem, hogy Basti a következő szezonban is itt marad. Bastian ma a Bayern München játékosa, és fejben tervezek vele erre a szezonra, de a jövőjéről csak ő dönthet, nem pedig Pep vagy Kalle.  Már az elmúlt szezonban is beszéltünk a témáról. Ha Basti maradni akar, az számomra tökéletes. Ő egy egészen fontos játékos, ha egészséges.
A konkurenciáról: Természetesen a Borussia Dortmund, Thomas Tuchel egy nagyszerű edző. A Leverkusen Schmidttel veszélyes lesz a második szezonjában, de a Wolfsburg és a Schalke is. Sok potenciális üldözőnk van.

Wohlfahrttal való találkáról: Vele, Paolo Maldinivel és Usain Bolttal találkoztam egy müncheni étteremben. Nagyon korrekt volt, nincs vele problémám. Dantéról és a sérüléséről beszéltünk, de Franck Ribéryről nem.

Ribéryről: Segítenünk kell neki. Ő egy harcos, mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjen a csapathoz. Nem tudom, mikor teheti ezt meg. Lépésről lépésre kell visszajönnie.

Kimmichről: Joshua egy fiatal játékos. Az U21-es EB negyeddöntőjében kiemelkedően játszott. Én nem ismertem őt, Michael Reschke informált róla. Egyszer megnéztem az Allianz Arénában, jó benyomást keltett. Várom már, hogy itt láthassam. Azt hiszem megvannak a kvalitásai. Ez nagyon jó a Bayern Münchennek. Remélem sokáig maradhat itt, de ez a teljesítményétől is függ.

Di Mariáról: Jól ismerem őt, nem volt szükségem a Copát nézni miatta. Tudom, hogy jó játékos. A Manchester United 80 milliót fizetett érte. Néha azt hiszem, hogy ezek őrült összegek, de a piac néha ilyen. Hogy ő-e a kívánságom? Nem. Sokat hallottam erről, de nem én vagyok a megfelelő személy, akivel ezt megbeszélhetik. Matthiassal kell beszélniük.

A szerződéséről: Kérem a következő kérdést. Még 11 hónapig érvényes a szerződésem.

Müllerről: Kiemelkedő képességei vannak, de nem 1v1 játékos. Mindig jó helyen tartózkodik.

A túl sok középpályásról: Szeretem a középpályásokat, de nincs belőle 17. Müller például egy csatár. Xabi Alonso és Rode például középpályások.

A kívánságáról: Nem más játékosok, hanem, hogy minden játékosunk fitt legyen.

A legjobb rendszerről: Ha Robben, Ribéry és a többiek egészségesek. Az a legjobb rendszer.

Hojbjergről, Greenről: Hojbjerggel tervezek a következő szezonra, Green esetében még nem született meg a döntés.

A sérülésekről: Amióta Münchenben vagyok, sok csapatnál láttam sérüléshullámokat, mind például a Borussia Dortmundnál. Nem tudom ez mitől függ, talán a Bundesliga ritmusától.

Az időjárásról: A kánikula megérkezett! München jelenleg csodálatos. Egy kicsit hajaz Barcelonára.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top