Átigazolási hírek

Hivatalos! Douglas Costa a Bayern játékosa

Öt éves szerződést kötött a német rekordbajnokkal a 24 éves brazil.

2

Hivatalos megerősítést nyert az a hír, amely pár napja, azaz június 25-én látott napvilágot a Sport1 jóvoltából. A német lap akkor azt írta, a Bayern 35 millió euróért, négy évre szerződtette a Shakthar Donetsk 24 éves brazil játékosát, Douglas Costát. Öt nappal a hír váratlan megjelenése után a játékos kedden, a felkészülés kezdete előtti napon átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, majd másnap délelőtt 2020-ig szóló kontraktust írt alá a müncheniekkel. A Bayern nem, a Shakthar Donetsk viszont megerősítette Gianluca Di Marzio és a Bild korábi értesüléseit, amely szerint 30 millió euróért vált csapatot a brazil.
„Nagyon örülünk, hogy megszereztük Douglas Costát” – nyilatkozta Jan-Christian Dreesen az fcbayern.de-nek. „A 2020-ig szóló szerződés is megmutatja, hogy az FC Bayern tervez ezzel a támadóval. Kívánjuk neki, hogy mihamarabb szokjon bele München és az FC Bayern légkörébe és a remélt erősítés lesz a csapatunk számára.”

„Douglas Costa jót fog tenni a csapatunknak. Nagy technikai kvalitásai és egy erős bal lába van, nagyon mozgékony és hihetetlenül gyors. Douglas amelett döntött, hogy Brazília és Ukrajna után a Bundesligában és az FC Bayern Münchenben teszi meg pályafutása következő lépését. Minden tekintetben támogatni fogjuk őt.” – mondta Matthias Sammer sportigazgató.

Természetesen a Bayern friss 11-ese is megszólalt: „Egy álom teljesedett ma be számomra. Büszke vagyok, hogy az FC Bayernnél játszhatok, ahol már sok ismert brazil játékos állt szerződés alatt. Örülök a nagyszerű csapatnak és mindent megteszek azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak.”

A játékos ügyével kapcsolatos fejleményekről a bayernszektor.hu átigazolási livetickerje, valamint a Bayern München Magyarország facebook oldal is folyamatosan beszámolt. Costát először a Bild hozta szóba a Bayernnel, méghozzá június 2-án. Ezt követően, június 8-án a Sport1 kereste fel a játékost, hogy a bajorok állítólagos érdeklődéséről puhatolózzon. Costa ekkor csak ennyit válaszolt: „Évek óta dolgozom azon, hogy Közép-Európa egyik nagy klubjában játsszak. Ha ez a lehetőség fennállna, nagyon boldog lennék.” Június 23-án a szintén nagyon hiteles Gianluca Di Marzio számolt be a müncheniek konkrét érdeklődéséről. Azóta Mircea Lucescu, a Shakthar vezetőedzője többször is megerősítette a felek közötti tárgyalásokat sőt, egyezségről is beszélt. A román mester elmondta, a Bayern már a két klub BL mérkőzése óta puhatolózott Costa iránt. Maga a játékos június 28-án beszélt először konkrétabban a Bayernnel kapcsolatos híresztelésekről, akkor még azt állította, a megbeszélésekről tud, a megegyezésről viszont még nem. Az igazi bomba végül 30-án robbant, amikor először Di Marzio, majd a Bild is a játékos hamarosan bekövetkező orvosi vizsgálatairól írt. A híresztelés végül beigazolódott, a játékos átesett a procedúrán, majd másnap délelőtt, július 1-jén aláírta szerződését a bajorokkal. Ezt először a Shakthar, majd pár perccel később a Bayern erősítette meg.

Douglas Costa a transfermarkt.de adatai szerint a Bayern történelmének harmadik legdrágább igazolása – a szintén 30 millióba kerülő Mario Gomezzel és Manuel Neuerrel holtversenyben. Náluk több pénzbe csak az eddigi rekordigazolás Javi Martínez (40 millió) és Mario Götze (37 millió) került a Bayern Münchennek.

A 172 cm-es Douglas Costa 19 évesen, 2010-ben került a Gremiotól a Shakthar együtteséhez, ahol 202 mérkőzésen 38 gólt szerzett és 40-et készített elő. Pályafutása során mindösszesen egyszer, még a Gremio csapatában állították ki két sárga lap miatt. A lendületes játékos 7 válogatott mérkőzésen 1 gólt szerzett. Douglas Costa a teljes pályafutása során mindösszesen kétszer volt sérült: 2010-ben 2 hetet húzódás, 2009-ben másfél hónapot belső-szalagszakadás miatt hagyott ki.

Douglas Costa a Bayern idei harmadik igazolása, korábban Joshua Kimmich és Sven Ulreich szerződtetését jelentették be a német rekordbajnoknál.

https://www.youtube.com/watch?v=0vXMjWyrGy0

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top