Interjúk és nyilatkozatok

Ulreich: Fejlődni, segíteni akarok

A Bayern új második számú kapusa a Bildnek adott interjút.

ulreich

Holnap megkezdődik a Bayernnél a felkészülés. Mi van jelenleg túlsúlyban, a búcsú-bánat vagy az elővárakozás?
Ez jelenleg még kiegyensúlyozott. Nagyszerű 17 évet töltöttem Stuttgartban, sokat fejlődtem, a klub rengeteget adott nekem. De természetesen örülök a Bayern Münchennek, ez egy nagy házszám.

Miért igazolt át?
Két fő oka van: Először is, nem mindenkinek adatik meg egy ajánlat a Bayern Münchentől, ezt a lehetőséget egyszerűen ki akartam használni. Másodszor, észrevettem, hogy már nem akkora bizalommal voltak felém, amelyre kapusként egyszerűen szüksége van az embernek.

Miért?
A klub részéről viszonylag korán tisztázták, hogy nem állítanak akadályt a távozásom elé, amennyiben érkezik egy ajánlat. Természetesen észrevettem, hogy 5 év és több mint 200 mérkőzés után ismét a nulláról kell kezdenem. Minden konkurenciaharcba beleállok, de éreztem, hogy nincs nagy bizalom felém, amellyel garancia sincs egy fair konkurenciaharcra. Lehetséges, hogy az Ulreich/VFB kombináció egy kissé elkopott lett.




Sok kritika érte az átigazolása miatt.
Az engem ért kritikák legutóbb mindig jelen voltak. Ezt sajnálatosnak érzem, mert 17 éven keresztül az utolsó napig, a pályán és azon kívül is mindent megtettem a klubért. Még akkor is, amikor tudatomra adták, hogy nyáron változásra törekednek. De ez továbbsegített, hogy bánni tudjak ezekkel a kritikákkal.

Huub Stevens megdicsérte önt, és rámutatott arra, hogy a Paderborn elleni utolsó mérkőzésén, kevéssel a vége előtt bebiztosította az élvonalban maradást. Ez jót tesz, felülmúlja a kritikákat?
Természetesen. Egyébként mindig sokan voltak, akik támogattak vagy a mérkőzést követően ünnepeltek engem, ezt nem feledem. A stadionban az „Ulle” skandálásokat is megjegyeztem. Huub Stevens mesterrel nagyon jó volt a kapcsolatom, észrevettem, hogy bízik bennem. Ő egy szuper edző!

Ez igaz Pep Guardiolára is. Kapcsolatba léptek már?
Még nem. De természetesen örülök neki, hogy vele dolgozhatok, hogy tanulhatok tőle valamit.

Ennek ellenére 26 évesen önként ül le a padra. Miért?
Mert megvagyok győződve róla, hogy a Bayernnél eltöltött idő továbbfejleszt majd. Az ember mindig hall olyanokat, hogy a Bayern edzésén nagyobb a színvonal, mint néhány bajnoki mérkőzésen. Ráadásul nap mint nap Manuel Neuerrel, a világ legjobb kapusával edzhetek. Ezenkívül minden futballista arról álmodik, hogy címeket nyerjen. A Bayernnél az esély erre sokkal nagyobb.

De ebből valószínűleg nem fog döntő szerepet játszani.
A Bayernnél mindig a legnagyobb követelmények uralkodnak, lehetőség szerint minden évben a triplázás a cél. Nem gondolom, hogy ez sikerülhet, ha bárki kienged a keretből – ezért tudom kivenni a részem belőle. Nem azért igazoltam Münchenbe, hogy megtaláljam a nyugalmam, ellenkezőleg: Fejlődni akarok és így a csapatnak segíteni.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top