Átigazolási hírek

Sport1: A Bayern megszerezte Douglas Costát

A német lap határozottan állítja, hogy a brazil lesz az újabb csatlakozó.

costa

A Sport1 információi szerint a német rekordbajnok szóbeli megállapodást kötött Douglas Costával, aki négy éves szerződést fog aláírni a Bayern Münchennel. A lap szerint a jobb és baloldalon is bevethető 24 éves játékos Pep Guardiola külön kérésére, 35 millió euró ellenében érkezik a Shakthar Donetsk együttesétől. Az ukrán helyzetek miatt távozni kívánó Costát a 2018-ig érvényes szerződéséből kell kivásárolnia a münchenieknek, erre rövid időn belül hivatalosan is sor kerülhet. A Sport Bild szerint is előrehaladottak a felek közötti tárgyalások, de a Bild csütörtök reggel azt is megírta, a Di Mariaval kapcsolatos érdeklődésünktől függetlenül áll fenn a Costával kapcsolatos informálódásunk.




Ha a hír, és az átigazolás összege stimmel, Douglas Costa lehet a Bayern történelmének harmadik legdrágább igazolása a 40 milliós Javi Martínez és a 37 milliós Mario Götze mögött.

A játékost először a Bild hozta szóba a Bayernnel, méghozzá június 2-án. Ezt követően, június 8-án a Sport1 kereste fel a játékost, hogy a bajorok állítólagos érdeklődéséről puhatolózzon. Costa ekkor csak ennyit válaszolt: „Évek óta dolgozom azon, hogy Közép-Európa egyik nagy klubjában játsszak. Ha ez a lehetőség fennállna, nagyon boldog lennék.” Legutóbb, június 23-án a szintén nagyon hiteles Gianluca Di Marzio számolt be a müncheniek konkrét érdeklődéséről.

A 172 cm-es Douglas Costa 19 évesen, 2010-ben került a Gremiotól a Shakthar együtteséhez, ahol 202 mérkőzésen 38 gólt szerzett és 40-et készített elő. Pályafutása során mindösszesen egyszer, még a Gremio csapatában állították ki két sárga lap miatt.

A hivatalos bejelentés egyelőre várat magára. A Süddeutsche szerint az FC Bayern csütörtökön nem akar állást foglalni az ügyben.


https://www.youtube.com/watch?v=0vXMjWyrGy0

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top