Átigazolási hírek

Schweinsteiger + pénz = Di Maria?

Az argentin játékos a minap elmondta, nem akarja elhagyni a Manchester Unitedet.

2,w=993,c=0.sport

A német sajtó javának véleménye alapján Angel Di Maria a Bayern elsődleges nyári célpontja. Az argentin június 6-án már elmondta: „Csak egy szezon van mögöttem a Manchester United játékosaként. Kemény szezon volt számomra, mert egy új országban és egy új ligában játszottam. Ez a bajnokság keményebb, mint a spanyol, ezért nem tudtam úgy alkalmazkodni, ahogyan szerettem volna. Most a Copa Americán lépek pályára, majd visszatérek Manchesterbe, hogy a következő szezonban a legjobb teljesítményemet nyújtsam.”

A játékost a Bayernen kívül a PSG-vel, legújabban pedig a Barcelonával is szóba hozták. A Copa Americán szereplő argentin szélső az Olé lapnak a minap tett interjújában viszont ezúttal is elmondta, bár a kevés játéklehetőség miatt kissé frusztrálva érzi magát, nem kívánja elhagyni az angol csapatot: „Nem hagyom el a Manchester Unitedet, mert nem gondolok ilyesmire. Madridban voltak idők, amikor kifütyültek, de szembenéztem ezzel és a visszájára fordítottam. Szeretem kezelni ezeket a dolgokat.”
Azonban elismerte, nem könnyű helyzetben van az Old Traffordon: „Igen. Nem egyszerű nekem és a családomnak sem, mert nem minden úgy megy ahogy akarom, és mert nem játszom.” Di Maria 27 bajnokin lépett pályára, az utolsó mérkőzéseken rendre csereként számított rá Van Gaal. „Nem azzal a szándékkal érkeztem, hogy végül padozzak. Nehéz megmondani, hogyan érzem magam ott. Jól kezdtem, gólokkal, gólpasszokkal. Jó időszakom volt, amíg ki nem kerültem. Kissé nehéz megmagyarázni, miért nem játszottam.” – mondta a 3 gólt és 11 asszisztot elérő játékos az Olénak.

Di Maria angol átigazolási csúcsot jelentő 75 millió euróért igazolt a Real Madridból a United gárdájához, 2019-ig van érvényes szerződése. Nem valószínű, hogy ezen adatok tudatában a klasszis kevesebb pénzért válthatna klubot, mint ahogy arra sincs sok esély, hogy a Bayern München ennyit kínáljon bármely játékosért. A Sport Bild szerint az angol és a német rekordbajnok egy csereüzletben gondolkodik: Az angolok által kívánt Bastian Schweinsteiger és pénz Angel Di Mariaért cserébe. Hogy ki kezdeményezné az állítólagos csereüzletet, arról a lap már nem írt. Egyelőre úgy tűnik, ez is csak egy korábbi pletykákból értelemszerűen összerakott szimpla spekuláció a Sport Bildtől.

Személyes vélemény alapján az angol átigazolási rekordot megdöntő, bizonyítani kívánó Di Maria egy év után még biztosan nem fog távozni a Manchester Unitedből, hacsak az angol klub nem kíván megválni tőle. Az említett csereüzlet nyilván csak Schweinsteiger távozása esetén jöhet létre. Ha a világbajnok játékos a United mellett döntene, a Bayernnek körülbelül – német átigazolási rekordot jelentő – 50-60 millió eurót kellene Schweinsteigeren kívül ajánlania az argentinért – ha valóban licitálni szeretne. Az említett összeg kifizetésére szintén csekély esély áll fenn.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top