Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: A Bayern egy új világ számomra

A 20 éves játékos a konkurenciától sem fél.

kimmich

Joshua Kimmich, a Bayern újdonsült igazolása nagy tervekkel tekint a következő szezonra. „Nem igazoltam volna át, ha biztos lennék benne, hogy nem játszom szerepet. A lehető legtöbbször akarok játszani a Bayern Münchenben is.” – mondta a mélységi középpályás az U21-es EB vasárnapi sajtótájékoztatóján. A bajorok körülbelül 8 millió eurót fizettek az előző szezont a Red Bull Leipzigban töltő tehetségért a játékos jogait birtokló Stuttgart együttesének.




Az elsősorban Pep Guardiola külön kérésére leigazolt Kimmich az olyan konkurenciától sem ijed meg, mint a klub ikonjának számító, saját nevelésű Bastian Schweinsteiger – akinek jövője egyelőre kérdéses a klubnál. „Világos, hogy Schweini egy nagy példakép számomra, de a következő szezonban csapattársak leszünk és egy bizonyos értelemben konkurenciái is egymásnak.” – nyilatkozta a 20 éves tehetség, aki kihangsúlyozta: „A Bayern egy új világ, egy új kihívás lesz számomra.”

A Dánia elleni 3-0-ra megnyert csoportmérkőzésen az egyik legjobb teljesítménnyel előrukkoló Joshuát természetesen nagyon megtisztelte a Bayern érdeklődése: „A Bayern München a világ bármelyik védekező középpályását leigazolhatná. De engem szereztek meg. Ez büszkévé tesz engem. Guardiola úr elmondta, mennyire tart engem.” – mondta Kimmich, aki 2020-ig szóló szerződést írt alá télen a klubbal. Pár hete szintén nyilatkozott a Bayern vezetőségével való találkozásról: „Sammer és Guardiola urak meggyőztek engem. Ezután tudatában voltam annak, hogy valóban engem akarnak. Ha egy olyan edző, mint Pep Guardiola szeretne valakit, nem kell kétszer elgondolkozni a dolgon.” A Leipzig edzője is meg van győződve arról, hogy Kimmich befut a Bayernnél: „Pep Guardiola abszolút látja a lehetőséget Joshuában, aki már a következő szezonban is egy szerepet játszhat. ” –  mondta Ralf Rangnick.

Az első jövendőbeli csapattársát Prágában már megismerhette a játékos. Bár Pierre-Emile Hojbjerg nem lépett pályára a németek ellen, Kimmich a meccs után röviden üdvözölte őt: „Elmondtam neki, hogy örülök, hogy csapattársak lehetünk.” – nyilatkozta a csapattársak által a meccs emberének megválasztott Kimmich, akiről a 19 éves dán is pozitív véleménnyel van: „Kimmich egy szuper játékos, ezért is jön a Bayernhez.”

Horts Hrubesch, az U21-es német válogatott mestere is sokra tartja a Bayern első igazolását: „A Bayern nem véletlenül szerezte meg őt. Ha Josh csak egyszer játszik ebben a topcsapatban, kifogja bontakoztatni a benne lévő potenciált. Ő egy intelligens játékos, aki jó technikával és sebességgel rendelkezik. Ő egy győztes típus.”

Kimmichhel kapcsolatos korábbi írások.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top