Egyéb

Mi lesz veled Schweinsteiger?

Egyelőre nem tudni, hogyan végződnek a nyárra tervezett tárgyalások.

bastian-schweinsteiger-karl-heinz-rummenigge-fc-bayern-fsv-mainz-05-bundesliga-05232015_13bgndglv5r5u1o1g9e58ulguz

A 14/15-ös szezon utolsó bajnokiján, Schweinsteiger 500. meccsén

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése, Bastian Schweinsteiger jövője lesz. A Bayern világbajnok játékosa 2016-ig áll szerződésben a klubbal, szerződéshosszabbítása régóta húzódik. Lahm és Müller közvetlenül a 2014-es VB előbb új, 2018-ig és 2019-ig szóló kontraktust írtak alá. Schweinsteiger hosszabbítása is téma volt, akkor azonban még nem sikerült meggyőzni a játékost.

A tárgyalások azóta sem haladnak, nyáron azonban – egy korábbi megállapodás alapján – már összeülnek az érintett felek. Schweinsteiger az USA elleni, 2-1-re elveszített meccs után az ARD-nak elmondta: „Megegyeztünk Karl-Heinz Rummenigge úrral, hogy nyáron összülünk.” Hogy mikor, azt a legfőbb döntéshozó sem tudja: „Nem sietem el és még van egy év a szerződésemből. Még kora nyár van.”

A klub természetesen megakarja hosszabbítani a középpályás szerződését, ha azonban Schweinsteigernek mások az elképzelései, nem gördítenek akadályt a mélyen tisztelt klublegenda esetleges távozása elé. A VB döntő egyik legjobb játékosa iránt leginkább angol klubok, elsősorban a Manchester United érdeklődik. Louis van Gaal, a Bayern egykori, a Vörös Ördögök jelenlegi mestere kimondottan kedveli Schweinsteiger játékát, a holland helyezte először tartósan a jelenlegi pozíciójába a világklasszis játékost, aki az akkori játékrendszerben elengedhetetlenül fontos szerepet töltött be.

Schweinsteiger már korábban is pedzegette, egy napon eltudná képzelni magát egy külföldi bajnokságban, akkor azonban a maradás mellett döntött. A sajtó korábban megírta, Basti 2018-ig mindenképp Európában, azaz topszinten akar játszani, csak ezt követően képzeli el, hogy az amerikai MLS ligába szerződjön. Kérdés, Schweini még mindig tartja-e pár évvel ezelőtti kijelentését: „Mindenképpen szeretném még külföldöt megtapasztalni.”  Nem elhanyagolható tény, hogy Schweinsteiger azóta többszörös német bajnok, kupagyőztes, BL valamint  Európai Szuperkupa győztes is lett jelenlegi klubjával, de számos csapattársával a 2014-es VB is megnyerte.

Átigazolását erősítheti a játékos önéletrajzírójának mondata a vele készített februári interjúban: „Azt hiszem elhagyja a Bayernt. Mindig elmondta, hogy szeretne külföldre menni. A ligán belül nem hiszem, hogy átigazol, de a karrierje végén valószínűleg egy nagy külföldi topklubhoz távozik.” Alexander Kords akkor személyes vélemény alapján a Barcelonát vagy a Real Madridot jelölte meg lehetséges végállomásnak.

Ha a Manchester United érdeklődése intenzív és valós, az felkeltheti Schweinsteiger figyelmét, vissza nem térő alkalomként tekinthet rá. Míg a Bayernnél – ha mindenki egészséges – óriási a középső középpályás kínálat, a Unitedban mindenképp szükség lehet a játékos szolgálataira az adott pozíción. Az angolokkal kapcsolatos pletykákra több egykori játékos, legenda is reagált:
Matthäus a távozásra bíztatja a játékost: „A Bayern edzője a pótkapitány Xabi Alonsot helyezte előtérbe. Schweinsteigernek a karrierje végső fázisában egy olyan edzőre van szüksége, aki számít rá és a játékstílust is rá alapozza. Ha Schweinsteigernek egy európai topklubtól lesz ajánlata, a nyári átigazolást tanácsolnám neki. Ha van Gaal akarja őt, akkor ki is használja az erősségeit.”

Roy Makaay sem lepődne meg a klubikon távozásán: „Ő és van Gaal jó kapcsolatban vannak és nem lepne meg, ha a Unitedba igazolna”.

Franz Beckenbauer a maradásra inti a játékost: „Az átállás egy másik európai topligába az ő korában nehéz.” A Császár egy későbbi, USA-ba való átigazolást nem tart elképzelhetetlennek.

A Bayern korábbi mestere szerint Schweinsteigernek a jelenlegi edzővel, Pep Guardiolával kell beszélnie: „Bastiannak természetesen tudnia kell, miképp épít rá Guardiola, hogyan tervez vele.”

Lucas Hernández - szurkolói értékelés

  • 4 - jó (48%, 46 Votes)
  • 3 - átlagos (32%, 30 Votes)
  • 5 - kiváló (13%, 12 Votes)
  • 2 - gyenge (7%, 7 Votes)
  • 1 - pocsék (0%, 0 Votes)

Total Voters: 95

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top