Átigazolási hírek

Hivatalos: Weiser a Herthába igazolt

A Bayern 21 éves szélsőtehetsége Dárdai Pál irányítása alatt dolgozhat.

23082_mitchell-weiser-fanshop_01_656x369

Hivatalossá vált az, amire az elmúlt évek, hetek során megjelenő hírek alapján már számíthattunk: Bár Mitchell Weiser az elmúlt idényben kiváló játékkal hívta fel magára a figyelmet, nyáron lejáró szerződése nem kerül meghosszabbításra a Bayernnél. A fiatal játékost a Hertha csapatának ajánlata győzte meg, 2018-ig köt szerződést a Dárdai Pál irányította berliniekkel.

Michael Preetz, a Hertha vezérigazgatója elmondta: „Mitchell egy fiatal, fejlődőképes játékos, aki gyors, mindkét szélen támadólag és védekezőleg is bevethető és pontosan passzol a követelményeinkhez. Örülünk, hogy mellettünk döntött.”




Természetesen Dárdaiék újdonsült, idei első igazolása is megszólalt: „A Hertha BSC már nagyon korán érdeklődött irántam, ez a klub számomra egy nagyon izgalmas kihívás. Jó megbeszélést folytattunk Michael Preetz-cel és Dárdai Pállal, örülök a feladatnak és a kihívásnak.”

Weiser 2012-ben igazolt a Köln utánpótláscsapatából a Bayern Münchenbe, majd 2013 elején egy féléves Kaiserslauternben töltött kölcsönjáték után visszatért a klubhoz. A 2013/2014-es szezon nem sikerült a játékosnak, a 2014/2015-ös idényben viszont Weiser megmutattta a benne rejlő tehetséget: 13 bajnokin, 2 BL mérkőzésen és egy német kupameccsen is szóhoz jutott. Ezeken a találkozókon 1 szépségdíjas góllal és 4 gólpasszal járult hozzá a csapat eredményeihez. Legemlékezetesebb pillanata a Hertha elleni hazai találkozón bemutatott szóló, amely után kiosztotta a mérkőzés egyetlen gólját jelentő asszisztot Bastian Schweinsteigernek. Mint utólagosan kiderült, ez a találat döntötte el matematikailag a bajnoki cím sorsát.

https://www.youtube.com/watch?v=6f5aZ6FJJNM

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top