Német Kupa

Sorsoltak a Német kupában

A 2015/2016-es szezon első fordulójának párosításai készültek el.

Június 10-én, a Németország – Egyesült Államok (1:2) felkészülési mérkőzést követően Andrea Petkovic német teniszezőnő húzta ki a DFB-kupa első fordulójának párosításait az ARD élő műsorában. A 14/15-ös szezonban az elődöntőig jutó Bayern München ellenfele a Regionalliga Südwestből idén kieső FC Nöttingen lesz.
„Ez hihetetlen!” – reagált a sorsolásra Dirk Steidl, a Nöttingen vezetőségi tagja, aki annak ellenére, hogy „egyáltalán nincs esély” a német rekordbajnok elleni továbbjutásra, nagyon örült az álompárosításnak. Steidl természetesen a Bayern Münchent kívánta ellenfélként a sorozatban. „A Schalke után ez egy újabb lépcsőfok.” A nöttingeniek a legutóbbi kuparészvételük során, a 2013/14-es szezonban a gelsenkircheniek ellen estek ki 2-0-ás arányban az első fordulóban.

A 11 ezres népességű kisváros harmadik alkalommal szerepelhet a kupában. Egy évvel a Schalke elleni vereséget megelőzően 6-1-re kapott ki a transfermarkt.de szerint 1,25 millió euró összértékű Nöttingen a Hannover elleni első fordulóban.

A találkozókat idén egy héttel a bajnoki start előtt, augusztus 7-től augusztus 10-ig bonyolítják le. A mérkőzésnek a 30 ezer néző befogadására alkalmas karlsruhei Wildenparkstadionban játsszák.

A teljes párosítás:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top