Egyéb

Változások az edzői karban

Az amatőrök, az U19-esek és az U17-esek is új trénert kaptak.

juniorteam_fcb_090615.variant640x360

Hivatalossá vált, kik lesznek jövőre a Bayern utánpótláscsapatainak vezetőedzői. Ahogy arról június 1-jén a bayernszektor.hu-n megjelent cikkben értesülhettetek, a klub három legmagasabb U-csapatának élén, valamint a részlegvezetői poszton is változások történtek. Az előzetes híreknek megfelelően alakult a helyzet.

„Fontos változásokat tettünk meg a jövőért. A fejlődésnek mindig van valami köze a változáshoz. A már meglévő, jó alapra akarunk építkezni és megtenni a következő lépést. A „világklasszis” követelményünk csakúgy mint az első csapatban, a juniorok között is érvényes lesz. De az ilyen fejlődési folyamatokra mindig időre van szükség.” – mondta Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója, aki megjegyezte, Uli Hoeneß is tevékenyen részt vett az újratervezés folyamatában: „Sok tárgyalásban egy húzóember volt.”
Az U23-as amatőrcsapatot a tavalyi U19-es edző, a Basel egykori sikeredzője, Heiko Vogel vette át. A 39 éves mester Erik ten Hag helyét foglalja el, aki két év edzői munka után visszatér Hollandiába, az Utrecht együtteséhez. Vogel segédedzője az a Danny Schwarz marad, aki már az U19-es csapatban is segédje volt a hatalmas tiszteletnek örvendő Heikonak. Rainer Ulrich szintén másodedzői posztot tölt majd be.

Heiko Vogel nem csak az amatőrcsapatot, hanem az U17-ig bezárólag a teljes részlegvezetői posztot is átveszi. Michael Tarnat, a korábbi felelős, mostantól az U16-osokkal, valamint az ennél fiatalabb tehetségekkel fog foglalkozni. „Örülök az új feladatomnak és a nagy bizalomnak, amelyet a klub adott nekem.” – mondta Vogel.

Heiko Vogel – Bayern II

Az U19-es csapatot a 40 éves Holger Seitz veszi át, aki az elmúlt időszakban a Bajor Labdarúgó Szövetségnél tevékenykedett: „Nagyon jó és bizalomteljes megbeszélésünk volt a BFV-vel.” – mondta Sammer. „Természetesen nehezünkre esett Holger Seitzot elengedni, mert nagyon pozitív tapasztalataink vannak vele és egy nagy jövő áll előtte. De nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű kihívást talált magának.” – mondta a Szövetség gazdasági vezetője Jürgen Igelspacher. Seitz segédedzője Dirk Teschke lesz a 19 éven aluliak között.

Holger Seitz – U19

Az U17-es juniorcsapat élén is változás történt: Heiko Herrlich korábbi vezetőedzőt a Karlsruhe U19-es csapatának 39 éves mestere Tim Walter váltja. A csapatát az előző idényben a német bajnokság elődöntőjébe vezető tréner segédjei Sebastian Dreier, valamint az idény végén a profi labdarúgástól visszavonuló Tobias Schweinsteiger lesznek. „Az U19-es és az U17-es csapatok edzői posztjait nagyon jól betöltöttük, örülünk hogy mostantól nálunk vannak. Mindent magukban hordoznak, amit kerestünk. Két szakemberről van szó.” – fogalmazott Heiko Vogel, immáron a részleg vezetője.

Tim Walter – U17

Matthias Sammer külön köszönettel illette a távozó edzőket, Erik ten Hagot és Heiko Herrmannt: „Az elmúlt években kitűnő munkát végeztek, amelyekre építkezhetünk.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top