Interjúk és nyilatkozatok

Dante: Minden napot élvezek itt

A Bayern brazil belsővédője a Bundesliga.de-nek adott interjút.

dant

Dante, hogyan értékeli a 2014/2015-ös szezont?
Az FC Bayernnel zsinórban harmadszorra lettünk bajnokok és sorozatban harmadszorra egy kényelmes előnnyel győztünk. Erre nagyon büszkék vagyunk, mert a Bundesligát megnyerni sokkal nehezebb, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ezenkívül a BL-ben és a Német kupában is az elődöntőig jutottunk. Mindenképpen egy jó szezon volt. Elégedett vagyok.

Véleménye szerint a kupasorozatokban több volt a csapatban?
A Dortmund elleni kupaelődöntőben volt pár nagy lehetőségünk 1-0-ás vezetésnél, ennek megfelelően egyértelműen több volt bennünk. A Bajnokok Ligájában a Barcelona személyében egy lenyűgöző csapat ellen találkoztunk, akik játékilag jelenleg egy fantasztikus szinten vannak. Emelt fővel búcsúztunk, mert soha nem engedtünk ki és három gólt szereztünk a visszavágón. Ez nem sok csapatnak sikerült a Barca ellen. Ráadásul hiányzott nálunk pár olyan fontos szereplő, mint Arjen, Franck, Holger és David. Kár érte.
Hogyan értékeli a személyes mérlegét?
Nem voltam minden mérkőzésen kezdő, de összességében elégedett vagyok a játékidőmmel. Az edző tudja, hogy mindig számíthat rám, amikor szüksége van rám. Az FC Bayernnél minden pozícióban nagy konkurencia uralkodik, de azáltal, hogy háromnapos ritmusban játszunk, mindenkire szükség van. Profiként természetesen azt kívánja az ember, hogy minden mérkőzésen játsszon, de ez lehetetlen. Ez az, amiért boldog lehetek.

Még akkor is, ha Pep Guardiola az ön pozíciójában inkább Jerome Boatenget és Mehdi Benatiát részesíti előnyben?
Fontos az edző döntéseit tiszteletben tartani, én mindig ezt tettem. Követtem el pár hibát, mint például a Porto elleni BL negyeddöntő első mérkőzésen. Egy ilyen baki után feltétlenül javítani akartam, amely nem mindig volt lehetséges, mert az edző más játékosok mellett döntött. A visszavágón padoztam, de hihetetlenül örültem Jerome-mak és Xabinak, mert Portoban ők is heves kritikát kaptak, majd egy héttel később tökéletes válasszal szolgáltak.

Tehát az összetartás a csapata legnagyobb erőssége?
Abszolút. Habár a keret nagy és a konkurencia erős, mindannyian egy kötelet húzunk. Az öltözőben remek hangulat uralkodik.

2017 júniuáig van szerződése. Hogyan látja a jövőjét?
Az FC Bayernnél képzelem el a jövőmet. Már három éve játszom itt és minden nap tisztában vagyok azzal, mennyire szerencsés vagyok, hogy egy ilyen nagy klubban játszhatom. Minden napot élvezek. Képzeljék csak el: Amióta a Bayernben játszom, minden alkalommal legalább a BL elődöntőjében szerepeltem és mindig bajnok lettem. Ennél jobban aligha mehetne. Mindent megteszek ezért a klubért.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top