Egyéb

Így alakul át a Bayern utánpótlása

Új edzők érkeznek, Schweinsteiger testvére is szerephez juthat.

Training-FC-Bayern-MuenchenBár a Bayern München a távoli és közeli múltban olyan meghatározó kulcsjátékosokat termelt és képzett ki, mint Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, David Alaba, Holger Badstuber, vagy a Realhoz távozó Toni Kroos illetve a Pool állandó embere Emre Can, a klub ifjúsági csapatai az elmúlt években nem voltak képesek nagyobb eredmény felmutatására. A klub egyik fő prioritása az ezen való változtatás és Németország, valamint a piac legnagyobb tehetségeinek elhódítása, az utánpótlásmunka lényeges fejlesztése.




Erik ten Hag, a Bayern II eddigi edzője a következő szezontól az Utrecht csapatánál tölt be sportigazgatói és edzői posztot, utódja a klub eddigi U19-es edzője, a Basellel 2011-ben a BL-ben is remeklő Heiko Vogel lesz. A nagy tekintélynek örvendő 39 éves mester a részleg vezetését is átveszi, ezt a posztot korábban Michael Tarnat töltötte be.

Az U19-es és az U17-es csapatokban is változás történik. A 17 éven aluliak csapatát megerősítetlen hírek szerint a Karlsruhe korábbi utánpótlásedzője Tim Walter veszi majd át, aki az előző szezonban az U19-es csapatával a Bundesliga Süd/Südwest sorozatban a második helyezést érte el. A segédedzője minden bizonnyal Bastian Schweinsteiger testvére Tobias lesz, aki a szezon végeztével befejezte aktív pályafutását. Heiko Herrlich, a 2013-ban érkezett U17-es edző távozik posztjáról.

Tim Walter

A 19 éven aluliak élére két személyt hoztak összeköttetésbe a klubbal: Az egyik a 27 éves Julian Nagelsmann, aki a Hoffenheim 19 éveseivel 2014-ben bajnoki címet, 2015-ben döntőt ért el. A másik jelölt Az U17-es német válogatott segédedzője, a 40 éves Holger Seitz.

Matthias Sammer sportigazgató elmondta: „A múltban több fiatal lett integrálva a proficsapatba. Ez egyre nehezebb lesz, mert a keret mennyiségileg és minőségileg is szélesebben van kialakítva. Több címet akarunk nyerni az utánpótláscsapatokkal, de számunkra még fontosabb, hogy sikeresen építsünk be játékosokat a profi részlegbe. Gianluca Gaudino személyében van egy ígéretes tehetségünk. És már megvannak a következő játékosok, akiket erre az útra terelhetünk.”

A Die Welt információi szerint a Bayern döntéshozói eldöntötték, hogy különösen Fabian Benkot és Niklas Dorscht támogják. A 16 éves Benko a középpálya támadórészlegén és az U17-es válogatottban, míg Dorsch a védekező középpályán és szintén Németország U17-es csapatában szerepel.

Fabian Benko

Niklas Dorsch

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top