Átigazolási hírek

KdB: A Bayernnek a Wolfsburggal kell beszélnie

A 23 éves belga a Sport Bildnek tett interjújában beszélt jövőjéről.

kdbb

A világ jelenlegi egyik legfelkapottabb játékosa a Wolfsburg 23 éves belga tehetsége, Kevin de Bruyne. A középpályás a 2014/2015-ös szezonban egy Bundesliga rekordot adott át a múltnak: 22 gólpasszt osztott ki játékostársainak, kettővel többet mint a korábbi Wolfsburg játékos, az egyébként Bayern nevelés Zvjezdan Misimovic a 2008/2009-es, illetve Franck Ribéry a 2011/2012-es idényben.

De Bruyne minden fordulóban pályára lépett (9 percet nem töltött a pályán a rendes játékidőben!), az egész szezont figyelembe véve csak a Napoli elleni EL visszavágóról hiányzott. A rengeteg gólpassza mellett 10 gólt is vállalt – kettőt épp a Bayern ellen 4-1-re megnyert meccsen, azon a találkozón egyébként a kiváló játéka mellett egy assziszttal is felhívta magára a figyelmet. Összesen 50 találkozón 15 góllal és 28 gólpasszal rendelkezik.




A kiváló teljesítmény nyilvánvalóan a Bayern figyelmét sem kerüli el, többször hozták összeköttetésbe a játékost a klubbal. Nem is akárki tette ezt, Patrick De Koster, a középpályás ügynöke nem egyszer említette meg a Bayern nevét, legutóbb május közepén tette ezt: „A Manchester City, a Bayern München és a PSG informális kapcsolatban áll velem, de hivatalos ajánlatuk nincs.” Az ügynök mellett maga a játékos is nyilatkozott: „Nem tudom mi lesz a nyáron. Játékosként azt mondani, hogy maradok, hülyeség lenne. Ha jön egy nagy klub és megajánlja a Wolfsburgnak azt az összeget amelyet akarnak, akkor mehetek. Nagyon boldog vagyok itt és azt hiszem jövőre is itt játszom, de erre nem tudok száz százalékos garanciát adni.” Luiz Gustavo, a Wolfsburg jelenlegi, a Bayern egykori játékosa is bátorítja a játékost az esetlegesen kínálkozó lehetőség megragadásával: „Neki kell tudnia mit akar, de elmondhatom neki, hogy nem nagyon akad jobb csapat a Bayernnél. Kevin egy nagyon jó játékos, aki egyszer egy abszolút topcsapathoz fog igazolni. Biztos vagyok benne, hogy a Bayernnél beválna.”

Kevin legfrissebb, Sport Bildnek tett kinyilatkoztatásai arról árulkodnak, korántsem zárkózna el a Bayerntől: „Ha a Bayern érdeklődik, a Wolfsburggal kell beszélnie. Akkor tudják meg itt a felelősök, pontosan miről van szó. Csak az újságban olvasom, melyik csapattal lettem összeboronálva, de eddig még egyetlen klubbal sem beszéltem. Mégsem tudom most elmondani, hogy egyértelműen itt maradok. Azt hiszem az emberek jobban megértenek egy olyasvalakit, aki őszinte hozzájuk, mint egy olyat, aki hűséget fogad, majd távozik.” A lap szerint a Bayern vezetősége és edzője is egyetért a játékos képességeiben, támogatnák a leigazolását. A belgával ellentétben a Wolfsburg menedzsere, Klaus Allofs biztos a játékos maradásában: „Egészen biztos vagyok, hogy a következő szezonban is itt fog játszani. Talán a kupadöntő utáni héten összeülünk. Természetesen a szerződése feljavításáról lesz szó, és ha ezt tesszük, valószínűleg egy szerződéshosszabbítással jöhet létre.”

Az olasz La Stampa szerint a Bayern egy hivatalos, 17 millió eurós ajánlatot tett a Torino jobb-, illetve középhátvédjáé…

Posted by Bayern München Magyarország on 2015. május 27.

A Sport Bildben leírtak szerint a Wolfsburg egy 50 millió eurós ajánlat esetén sem hajlandó megválni Kevin de Bruyne játékjogától, sőt a farkasok hosszabbítani szeretnének a 2019-ig érvényes szerződéssel rendelkező játékossal – aki 2013-ban majdnem a Borussia Dortmundba igazolt. Jürgen Klopp a Bayernbe távozó Mario Götze utódjaként szerezte volna meg a játékost, végül nem sikerült a Chelsea és a BVB közötti megegyezés, így de Bruyne végül 25 millióért a Wolfsburg csapatában kötött ki. Hogy meddig lesz ott, az egyelőre kérdéses: „A Wolfsburg mindenképp megakarja tartani őt. A kupadöntő után összeülünk és megbeszéljük.” – mondta a Michael Reschkével jó kapcsolatot ápoló ügynök, aki már decemberben megerősítette a bajorok érdeklődését.

A Sport Bild holnapi számából: A Dortmund akarja Hojbjerget, már megbeszélések is voltak. Állítólag 8 milliót akarunk é…

Posted by Bayern München Magyarország on 2015. május 26.

A lap korábbi értesülései szerint a Bayern 2016-ban tervezi a játékos esetleges megszerzését, de Karl-Heinz Rummenigge egy korábbi nyilatkozatban arra a kérdésre, hogy De Bruyne jövőre a müncheniek játékosa lesz-e, nem válaszolt egyértelmű nemmel: „Nem kérdés, hogy nagyszerű szezont játszik és hihetetlenül fontos a VFL számára. Viszont 2019-ig aláírt a Wolfsburghoz és azt is olvastam, hogy többet is fog keresni. Egyvalamit nem szabad elfeledni: 20 topjátékossal rendelkezünk.” – Természetesen azt sem szabad elfeledni, hogy a Bayernt óriási sérüléshullám sújtotta az elmúlt szezonban, míg De Bruyne mindösszesen 9 percet hagyott ki az idei bajnokságból. Az ügy további részleteiért és a további átigazolási hírekért maradjatok résen itt, és a bayernszektor.hu FB oldalán!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top