Egyéb

Klopp: Bayern? Miért ne?

A Bild szerint legalább fél év szünetet tart a 47 éves edző.

jurgen-klopp-pep-guardiola-borussia-dortmund-bayern-munich_7ehnj69qco1b11nagi9l93rjs

Jürgen Klopp hét év edzői munka betöltése után távozik a Borussia Dortmund kispadjáról. A 47 éves német szakember a Skynak tett nyilatkozatában elismerte, eltudja képzelni, hogy valamikor a Bayern edzője legyen: „Igen, egyértelmű, miért ne tudnám elképzelni magam Münchenben? Futballedző vagyok. Egy ideig még dolgozni akarok.” – mondta Jürgen, aki úgy gondolja nem fog közvetlenül Bajorországba költözni: „Egyből nehéz lesz, de ezt Münchenben is tudják.” – utalt az edző Pep Guardiola 2016-ig érvényes szerződésére. Klopp persze semmit sem zár ki egyből: „Németországban van pár izgalmas projekt, csapatok, akiknek mostanában nem volt nagyobb sikerük. Szinte az összes német nyelvjárást ismerem, de tudok spanyolul is tanulni – ha kell. „

A müncheniek tiszteletbeli elnöke, Franz Beckenbauer is hasonlóképp látja a jövőt: „Én is úgy gondolom, hogy Jürgen Kloppot valamikor az FC Bayernnél látjuk. De mikor jön el az ideje? Egy darabig eltart, szabadnak és késznek kell lennie egy ekkora kihívás elé nézni. Talán kivesz egy év szünetet.” – feltételezi a legenda, aki más topklubban is eltudja képzelni Kloppot: „Jürgen mindenhova passzol. Nem ismerem a spanyol nyelvtudását, de most a szakmai tudásáról van szó. Az FC Bayern mellett van még pár emelkedő.”
Jerome Boatenget a Sport1 kérdezte a témáról, aki nem zárkózna el a vehemens edző alatti munkáról: „Ő egy nagyon jó edző. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok, ez mindenképp érdekes.” Thomas Müller ugyanakkor még nem tekint ennyire előre: „Jelenleg van egy edzőnk, akit tisztelettel kell a témával érinteni.”

Bár a Bayern München vezetősége számára Pep Guardiola szerződéshosszabbítása az elsődleges, szinte biztosan kapcsolatban állnak Jürgen Klopp vezetőedzővel. A Bild információi szerint a mester nem tervezi, hogy a szezon elejétől átveszi egy csapat irányítását, legalább egy fél év pihenőre vonul. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy – mint ismert -, a Bayern 2015 második felére tervezi a Peppel való szerződéshosszabbítási tárgyalásokat. Amennyiben a katalán edző nem kívánja meghosszabbítani 2016-ban lejáró szerződését, nem kizárt, hogy Jürgen Klopp veszi át a Bayern irányítását.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top