Átigazolási hírek

Schweini megy, Robben hosszabbít?

Fokozódnak a klub körüli átigazolási hírek.

978615993-bastian-schweinsteiger-arjen-robben-155JszOYqdef

A 2014/2015-ös szezon utolsó napjaiban már egyértelműen az átigazolási szezonnal kapcsolatos pletykák vannak előtérben, legyen szó a lehetséges érkezőkről vagy távozókról.

Pletykáról inkább csak Schweinsteiger esetében beszélhetünk, Robben ugyanis a Sport1-nek tett nyilatkozatában beszélt a jövőjéről: „Lehetséges, hogy 2017-nél is tovább maradok. A sérüléseim miatt lemaradtam valamiről. Sőt, talán még négy, öt évig tudok játszani. Optimista vagyok.” A 31 éves játékosnak 2017-ig van érvényes szerződése a Bayernnel, könnyedén elképzelhető egy újabb szerződéshosszabbítás.

Bastian esetéről a Kicker számolt be egy általuk hitelesnek vélt angol forrás alapján. A pletyka szerint Schweinsteiger karrierjének egyik legmeghatározóbb alakja, a játékos igazi pozícióját a középpálya centrumában megtaláló Louis van Gaal szívesen megszerezné egykori kedvencét a jelenlegi csapatába, a Manchester Unitedbe. A klub másik két ikonja, Lahm és Müller tavaly hosszabbította meg szerződését a klubbal, Schweinsteiger ügye egyelőre nem haladt előre. A világbajnok játékosnak 2016 nyaráig van érvényes kontraktusa a Bayernnel, amennyiben jelenlegi klubjában nem kap elég játéklehetőséget, meginoghat a pozíciója a német válogatott 2016-os EB kezdőcsapatában.
Schweinsteiger már régebb óta hangoztatja, szeretné magát kipróbálni külföldön. A Bayern saját nevelésű játékosa 2010-ben már kacsintgatott külföld irányába, végül a pályán, egy bajnoki után jelentette be, meghosszabbította szerződését. Idén nyáron azonban nem elképzelhetetlen egy váltás. A Bayern nem fog akadályt gördíteni Schweinsteiger távozása elé, amennyiben a középpályás elakarja hagyni a klubot. Alexander Kords, Bastian önéletrajzírója egy februári interjúban elmondta: „Azt hiszem Schweinsteiger valamikor elhagyja a Bayernt. Mindig elmondta, hogy szeretne külföldre menni. A ligán belül nem hiszem, hogy átigazol, de a karrierje végén valószínűleg még egy nagy külföldi topklubhoz távozik. Talán a Barcelona vagy a Real Madrid lesz az?” Vagy a Manchester United? A következő szezonban a BL-ben is induló angol klub jelentős erősítéseket tervez a nyárra, amelynek Schweinsteiger is a részese lehet. Ha Basti ezt egy vissza nem térő alkalomként ítéli meg, könnyedén elképzelhető, hogy az újabb kihívás miatt búcsút int nevelőegyesületének.

Akinek a távozása szinte borítékolható, az Pepe Reina. A spanyol hálóőr a Napoli csapatához tér vissza, a Kicker szerint már csapattársaitól is elbúcsúzott.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top