Egyéb

Pep Guardiola hosszabbít?

A Sport Bild szerint 2018-ig hosszabbíthat a katalán edző.

pg

A Sport Bild információi szerint a Bayern München vezetőedzője eltudja képzelni, hogy két évvel megtoldja jelenlegi, 2016-ig szóló szerződését a bajor gárdával. Bár a nemzetközi és a hazai sajtó többsége is úgy gondolja, mennie kellene a katalán edzőnek, a Bayern vezetősége töretlenül marasztalná a jelenlegi trénert.

Matthias Sammer nemrégiben egy áldásként nevezte meg Guardiolát mind a Bayern, mind a német labdarúgás számára, de Karl-Heinz Rummenigge is nagyon kedves szavakkal illette Pepet. Kalle és az edző megállapodása alapján az év második felében ülnek le tárgyalni a lehetséges szerződéshosszabbításról a felek. A sikeres hosszabbításhoz a Sport Bild szerint két feltétele van a 44 éves katalánnak:
Az egyik: Szabad kéz a Bayern átigazolásaiban, hogy a filozófiájához megfelelő emberekkel egészítse ki a keretet. A lap szerint Guardiola már benyújtott egy konkrét kívánságlistát a nyári átigazolási szezonra. Jan Dreesen gazdasági igazgató szerint Pepnek nem volt olyan kérése, amelyet a Bayern ne teljesített volna maradéktalanul. Rummenigge egy friss interjúban elmondta, csak Thiagot akarta mindenáron a mester. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a többi átigazolásban nincs beleegyezése Pepnek: A Bayern új német játékosát, Joshua Kimmichet egy német másodosztályú meccsen tekintette meg az edző. A Michael Reschke által is jól ismert fiatal középpályás annyira lenyűgözte az edzőt, hogy a Bayern szinte azonnal leigazolta őt. Mint ismeretes, Guardiola már az első évében leigazolta volna Neymart, akinek megszerzését Uliék az eltérő klíma és kulturaváltozás, valamint a brazil játékos borsos ára miatt nem támogattak. Helyette az áttörést még nem igazán elérő Götzét szerezték meg a Bayern vezetői.

A hírek szerint Pep Guardiola kívánságlistájának tetején sérülékeny Ribéry utódjaként szolgáló Raheem Sterling áll, akinek ügynökével Pep testvére már télen felvette a kapcsolatot, most pedig újabb kapcsolat állhat fenn a felek között. A leghitelesebb források közé tartozó Bild valamint Gianluca di Marzio a Bayern München konkrét érdeklődéséről, a BBC az angol játékos távozási szándékairól számolt be. Az angol médium szerint Sterling pénteken ül le a Liverpool ügyvezetőivel, hogy tudassa velük a szándékait. Egyes, korábbi pletykák szerint a játékos már találkozott a Bayern képviselőivel és meg is egyezett velük egy átigazolásról. Sterling azóta egyébként a Pool drukkerek kereszttüzében áll, a klub év végi díjátadóján többen ki is fütyülték az Év játékosának megválasztott 20 éves szélsőt.

Ha a Bayern München megakarja tartani Guardiolát, akkor valószínűleg minden követ megmozgat, hogy Sterling jövőre már Münchenben rúgja a bőrt. A Bild szerint egy jobbhátvéd és egy védekező középpályás érkezése is várható. Egy nagyon friss hír szerint Gündogan leigazolása csak formaság lenne, amennyiben a játékos nem rendelkezne meglehetősen magas fizetési szándékkal. A Bayernnél nem felejtették el a BVB-nél 6,5 millió eurós fizetést visszautasító középpályás 14 hónapig tartó hátproblémáját.

Pep Guardiola maradásának másik feltétele, hogy egy külön orvos legyen jelen a Säbeneren, a Bayern edzőközpontjában. Korábban ez nem volt megoldott, ugyanis a posztjáról lemondó Müller-Wohlfahrtnak a belvárosban volt magánpraxisa, ahol természetesen nem csak a Bayern klasszisai voltak a páciensei. Érdekesség, hogy tavaly év közben Killian Wohlfahrt személyében egy doki mindig ott volt a Bayern edzésén – apjának stábjával együtt ő is távozott a posztról.

A Bayern vezetősége tehát feltétlenül Guardiolát akarja a Bayern élére, ne legyen kétségünk afelől, hogy mindent megtesznek majd, hogy a katalán meghosszabbítsa szerződését.

Tanguy Nianzou - szurkolói értékelés

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top