Sérülés

Ribéry: Ha futok, fájdalmaim vannak

A francia játékost a BILD csípte el az orvosi felülvizsgálaton.

rib

Franck Ribéry március 11-én, a Shakthar Donetsk elleni 7-0-ás hazai gálamérkőzés alkalmával szedett össze kisebb bokasérülést – legalábbis akkor még úgy tűnt, nincs komolyabb probléma. Bár a Bayern München a mérkőzés után hivatalosan azt vetítette előre, hogy a francia játékos csak pár napra vált harcképtelenné, Ribéry azóta is ezt a sérülését szenvedi, fájdalmai továbbra is fennálnak. Matthias Sammer pár hete elismerte, hibáztak amikor Franck túl korán kezdhette el a futóedzéseket. Ennek következményeként lehet még mindig sérült a 32 éves félrediagnosztizált játékos. Több mint valószínű, hogy ez az eset is erősen közrejátszott abban, hogy a vezetőség egyik tagja, állítólagosan Karl-Heinz Rummenigge Dr. Müller-Wohfahrtot tette felelőssé a Porto elleni 3-1-es vereség miatt. A vádak következtében a Bayern legendás csapatorvosa és stábja azonnali hatállyal benyújtotta lemondását.
Wohfahrt doki távozása ellenére számtalan játékos kinyilatkoztatta, megbízik az egykori csapatorvosban, és a továbbiakban is az ő szolgálatait veszik majd igénybe – amellyel a Bayern vezetőségének semmi problémája nincsen. Épp Franck Ribéry az egyik, aki továbbra is a világ egyik legjobb sportorvosához jár vizsgálatokra. A Bild riportere épp elcsípte őt: „A sérülésem olyan sokáig tart, ez frusztráló. Szomorú vagyok miatta. Ez már annyira unalmas.” Az idén 29 meccset kényszerű okok miatt kihagyó Ribéry érzi a javulást, de az öröme továbbra sem felhőtlen: „Voltam felülvizsgálaton, már jobban néz ki a dolog. Ha nem terhelem a lábam, minden rendben. De ha futok, akkor fájdalmaim vannak.”

A 2013-as Aranylabda szavazás harmadik helyezettjének sérülése továbbra is rejtély, amelyet Karl-Heinz Rummenigge friss interjújában tett kinyilatkoztatása tovább fokoz: „Nem csak öltözői, de orvosi titoktartás is létezik, kérem ezt Ribéry esetében is vegyék figyelembe”. 

Ribéry szerencséjére most jöhetnek a szabad hétköznapok, amely megfelelő időszak a sérülése kiheverésére. Remélhetőleg az új szezon kezdetére már fitt lehet, de a Bayern biztosan nem fogja a csapat eredményeit a 32 éves játékos egészségi állapotára alapozni. A Ribéry által elmondottak tudatában minden bizonnyal erősítésre szorul a Bayern balszárnya a nyári átigazolási szezonban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top