Interjúk és nyilatkozatok

Benatia: Nem félek

A marokkói belsővédő a Bundesliga.de kérdéseire válaszolt.

medhi-benatia-bayern-munich-german-bundesliga-12132014_1r8e9f2mpgaff1667x1twyhcwc

Herr Benatia, mit gondolt amikor megtudta, hogy a Bayern a BL elődöntőjében a Barcelonával találkozik?
A négy elődöntős mind nagyon erős klub. Ezen a szinten tulajdonképpen egyáltalán nem játszik nagy szerepet, hogy hogy hívják az ellenfelet. A Real Madrid, a Juventus, a Barcelona és mi kizárólag csak a trófeát szeretnénk elhódítani a berlini Olimpiai stadionban.

Játék szempontjából mi lesz fontos az odavágón, hogy állva maradjanak?
Az teljesen egyértelmű, hogy a Porto ellen elkövetett hibákat el kell kerülnünk és nem szabad felesleges szükségállapotba kerülni. Mindenekelőtt nagyon egyben kell lennünk, fegyelmezetteknek kell lennünk és ki kell hasznánunk a gólhelyzeteinket. A Dortmund ellen ez volt a legnagyobb bajunk.

Fél a világklasszis Messi, Neymar, Suarez triótól?
Semmi esetre sem. Biztosan nagyon tisztelem őket, de nem félek. Suarez ellen játszottam az Európa Ligában, akkor még a Liverpoolban játszott, onnan ismerem őt. Jerome Boatenggel egy erős belsővédőpárost alkotunk és ha az első perctől az utolsóig koncentráltak maradunk, akkor életben maradunk a Nou Campban. Ez sziklaszilárd meggyőződésem.

Pályafutása során először találkozik a Barcával. Örül a Nou Campnak?
Egyszerűen a két abszolút topmérkőzésnek örülök, amely az elkövetkezendő hat napban lesz. Csak az a lényeg, hogy kétszer topteljesítményt nyújtsunk, hogy bejussunk a döntőbe.




Álmodott már a BL döntőről?
Nyolc hónappal ezelőtt kerültem a Bayernhez, hogy végre Bajnokok Ligájában játszhassak, de meg is nyerjem ezt a sorozatot. A potenciálunk kétségtelenül megvan hozzá. Nem álmodom és nem nézek tovább az elődöntőnél, de a BL megnyerése a fő céljaim közé tartozik.

Az, hogy Pep Guardiola gyakrabban kezdeti, bizonyíthatja hogy számít önre.
Nem felejtettem el, hogy ő akart leigazolni az elmúlt nyáron. Világos, hogy vissza akarom fizetni a bizalmát a pályán nyújtott jó teljesítménnyel, ezt a Dortmund ellen elég jól teljesítettem. A kapcsolatunk egyszerűen csúcs. Az önbizalmamnak ez hihetetlenül fontos.

Ön az elmúlt hetekben combizomproblémák miatt megsérült. Most mennyire fitt?
Egyszerűen boldog vagyok, hogy nincsenek fájdalmaim. Két edzés után az edző megkérdezte, hogy milyen állapotban vagyok, tudok-e játszani a Dortmund elleni DFB-kupa elődöntőben. Elmondtam neki, hogy újra teljesen fittnek érzem magam.

Sőt, 120 percet játszott is.
A meccs végén meglehetősen erőtlen voltam, de megmutattam, hogy újra fitt vagyok és hogy számításba vehetnek. A pályán nagyon jól éreztem magam. Remélemk, hogy a testem végre békén hagy és a szezon végéig nem leszek sérült.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top