Bundesliga

Pep: Javi Martínez talán játszhat

A Bayern trénere a Leverkusen elleni bajnokit megelőző nap tartott sajtótájékoztatót.

pepbay

A Dortmund ellen mérkőzésről: Úgy kaptunk ki, ahogy egy nagycsapatnak ki kell kapnia. Ez volt a legjobb mérkőzésem a csapat edzőjeként. Gratulálok a BVB-nek, egy nagy csapat ellen szenvedtünk vereséget. Mindent megpróbáltunk. A sérülések sajnálatosak, a vereség megtörténhet.

Lewandowski esetleges pályára lépéséről: Az elkövetkezendő pár napban meglátjuk. Agyrázkódása lett és az orra is eltörött. Természetesen az első napokban nagyon nehéz. Mindig a doki a főnök, ha ő azt mondja, túl nagy a kockázatveszély, akkor nem játszhat.

A Barcelona elleni mérkőzésről: A játékosok fittek és harcolni fognak.

Arjen Robben BVB elleni játékáról: Természetesen nem rakok be egy játékost anélkül, hogy az orvosokkal vagy a fizikoterapeutákkal ne beszéltem volna le. Arjen nagyon fontos számunkra, ő fitt volt, jó állapotban volt. De természetesen én vagyok a felelős.

Sebastian Kehl kritikájáról, miszerint a Bayernnek a büntetőket kellene gyakorolnia a játékvezető hibáztatása helyett: Tudnia kell, hogy 2-3-szor kikaptunk a BVB ellen. A tanácsom Kehl számára: Ha 35 pont hátrányban vagy, jobb nem beszélni.




A Leverkusen ellen találkozóról: Három játékosunk a Bayern II-ből velünk tréningezik ma. 14-15 játékossal utazunk Leverkusenbe. A helyzetünk komplikált, de a Bundesligát már megnyertük és a tekintetünk már a Barcelona elleni mérkőzésre irányul. Persze nem tudunk 8-9 játékost rotálni, ez teljességgel lehetetlen. A biztos kiesőkön kívül mindenki utazni fog, Rafinha és Bernat is.

A cseréit illető kritikákról: Két éve vagyok a Bayernben, kevésszer kaptam ki, de utána mindig kritizálva lettem. Számomra ez nem probléma. Egy gyorsabb játékost akartam a pozícióba, ezért játszattam Rafinhát. Alapesetben David Alaba tökéletes erre a posztra, de Rafinha is betudja játszani. Elfogadom a kritikát, a Bayern München edzőjeként ez hozzátartozik a foglalkozásomhoz.

A jelenlegi formáról: Soha nem játszottunk jobban, mint a BVB elleni utolsó mérkőzésen. Az ellenfélnek kevés kontrája és lehetősége volt az első félidőben. A futball az futball, nem mindig jutsz el a kupadöntőbe. Nagyon büszke vagyok a csapatra és erre a meccsre.

A Barcelona elleni meccsről: Nem vagyok nyugtalan. Nem csak a Barcelona ellen játszasz, hanem a Bajnokok Ligája elődöntőjében is. Az elmúlt két hónapban jól felkészültünk.

Ribéry állapotáról: Máig csak várunk. Minden héten róla beszélünk, de még nem tudok többet mondani, nem vagyok orvos vagy fizikoterapeuta. Ők mindent megtesznek, hogy gyorsan visszatérjen. Nem tudom, hogy ott lehet-e a visszavágón, de remélem igen.

A sérüléshullámról: 2-3 hónapja sok a sérültünk, a szituáció nem új, ezért nem vagyunk gyengébbek mint korábban. Ha győzünk a Barcelona ellen, azért mi leszünk a felelősek, ha kikapunk, a Barcelona volt a jobb csapat. A sérüléseket soha nem hozom fel a vereség alapjaként.

Bastian Schweinsteigerről: A Dortmund elleni volt Schweini legjobb meccse mióta itt vagyok a Bayernnél. Két-három lehetősége is volt, a fejjátéka nagyon jó. Természetesen egy fontos játékosunk jövő szerdára. Kiemelkedő kvalitásokkal rendelkezikl, mindenhol épes a játékra. Elől és a középpályán is.

Javi Martínezről: Talán holnap játszhat.

Xabi Alonsoról: Xabi sokat segít a tapasztalatával és a képességeivel. Nagyon elégedett vagyok az itteni teljesítményével.

A Leverkusenről: A jövőheti, Barcelona elleni elődöntőre tekintünk. De először a Leverkusenre kell koncentrálni. Sok problémánk van a sérültekkel, a Leverkusen még a Bajnokok Ligája indulásért harcol. A saját célunkat már elértük.

Gündoganról: Nem az én, hanem Matthias Sammer és Karl-Heinz Rummenigge témája.

Pizarróról: Két hónapot sérült volt, egy kis időre van szüksége. De a Barcelona ellen ő is egy opció.

Hermann Gerlandról: Ő egy igazi legenda a Bayernnél. Szuper egyén, aki nagyon sokat segít nekem. Kedvelem őt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top