Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: A futball az életem

A Bayern világklasszisa a Sport Bildnek tett nyilatkozatában beszélt múltjáról, jelenéről. A legfontosabb kinyilatkoztatásai itt.

thiago

Thiago Alcantara három súlyos térdsérülés után végre ismét a Bayern München rendelkezésére áll, rövid idő alatt ismét a csapat egyik meghatározó játékosává vált. „Végre újra azt csinálhatom, amit szeretek.” – mondta az egy évet kihagyó játékos a Sport Bildnek tett nyilatkozatában, aki többek között a sérüléséről és a Pep Guardiolával való kapcsolatáról is megszólalt.

A középpályást Barcelonából Münchenbe csábító edző a rehabilitáció során mindig bátorította a játékost: „A hívásai mindig nagyon fontosak voltak számomra, reményt keltett bennem. Ő egy nagyon jó kolléga és egy szuper edző. Nagyon hálás vagyok neki.” – mondta a mester egyik kedvenc játékosa, akit 2013-ban, Pep külön kérésére igazolt le a Bayern 20-25 millió euró közeli összegért.
Hogy emiatt kivételezett lenne-e Thiago, arról a játékos nincs különösebben meggyőződve: „Soha nem tetszett az, hogy én vagyok a Pep kedvence. Ezt nem is gondolom. 25-en vagyunk játékosok, az edzőnek mindenkire számítania kell. Természetesen régóta ismerjük egymást és ezáltal jobban megtudjuk becsülni egymás tulajdonságait.”

Alcantara május 6-án visszatérhet előző klubcsapatának színhelyére, a BL-elődöntő első mérkőzésének helyt adó Nou Campba, ahol a Barcelona lesz a Bayern München ellenfele: „Ez egy egészen különleges parti lesz. Nagy tisztelettel és hálával állok a Barcelona előtt, a La Masiában sokat tanultam.” Thiago akár a saját testvérével, a még mindig Barcás Rafinhával is összefuthat a játéktéren.

Thiago a sérülésére is visszatekintett: „Amikor először megsérült a térdem, teljesen célratörő voltam. Azt hittem, másnaptól minden megy tovább, mennie kell! De mindig egy nappal több lett, az idegeim elfáradtak. A második sérülésem teljesen az én saram: Feltétlenül ott akartam lenni a brazíliai VB-n és túl korán kezdtem munkához. Ezután már nem bíztam annyira a térdemben. Amíg rehabilitáción voltam, napokig álmaim, rémálmaim voltak. Felébredtem és azt gondoltam: Még mi minden történhet?”

A Guardiola és az egykori csapatorvos Dr. Wohlfahrt közötti vitaszituációról Thiago nem akart állást foglalni: „Újra visszatértem a pályára. Ez az egyetlen ami számít. Minden más letisztázva.” A Bayern labdazsonglőrje soha nem aggódott karrierje miatt: „Feltétlenül vissza akartam térni. Kétségbeestem és azt gondoltam: Mikor jön el az ideje?” 2015 áprilisában végül eljött a várva várt pillanat, Thiago a Dortmund elleni 1-0-ra megnyert bajnokin 21 perc játéklehetőséghez jutott. „Egy komplikált, nehéz év áll mögöttem. Az életem a labdarúgástól függ – az életem a futball. Labda nélkül nem lehetek boldog. Egyszerűen boldog vagyok, hogy újra futballozhatok.” – mesélte a brazil-spanyol játékos, aki visszatérése óta újra bizalommal van szervezete iránt: „Megbízom a testemben, nincs bennem félelem. A játéktér az én színpadom, ott érzem magam jól. Mi lehet ennél szebb? Mitől kellene félnem?”

[KGVID width=”640″ height=”360″]http://giant.gfycat.com/ObeseFastGalapagospenguin.webm[/KGVID]

Thiago tevékeny részese volt a Bayern München BL-továbbjutásában, a Porto elleni oda-visszavágón csapata és önmaga első góljait szerezte meg, emellett látványos és hasznos játékkal hívta fel magára a figyelmet.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top