Bundesliga

BAJNOK A BAYERN MÜNCHEN!

25. elsőségét ünnepelheti a címvédő.

meister

Vasárnap este igazolódott be matematikailag az, amit már hónapok óta sejteni lehetett: A Bayern München lett a 2014/2015-ös Bundesliga kiírás győztese! A címvédők a Hertha elleni 1-0-ás győzelemmel tették meg a végső lépést a bajnoki elsőség felé, amely másnap, a Wolfsburg vereségével vált biztossá. A Bayern jelenleg 15 pontos előnnyel vezeti a ligát, a négy forduló során az elsődleges üldöző számára már csak 12 begyűjthető.

„A cím megvédése igazán nagyszerű. A csapatnak és az edzőnek is csak gratulálni tudok. Fantasztikusan teljesítettek a Világbajnokság utáni első évben, ahol sok játékosunk szerepelt.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge az fcb.de-nek. „Ez a cím az egész FC Bayernhez tartozik. Egy bajnokság megnyerése soha nem alap. Ezt figyelembe kell venni. Ez egy nagy, egy fontos, egy tisztességes cím. Az edző, az edzői stáb és a csapat nagyszerűen dolgozott.” – nyilatkozta Matthias Sammer.




Bastian Schweinsteiger számára különleges a győzelem, ugyanis csakúgy mint a 12/13-as szezonban, ezúttal is az ő góljával dőlt el a bajnokság – amiből ez már a nyolcadik a Bayern 30 éves saját nevelésének. Ennél többet a Bundesliga történelmében még senki sem gyűjtött, ugyanennyivel rendelkezik viszont a klub két korábbi klasszisa, Oliver Kahn és Mehmet Scholl is. Egy következő elsőséggel abszolút rekorder lehet az egyébként 7 DFB-kupa elsőséggel rendelkező, világbajnok Schweini. Az összesen begyűjtött 15 nemzeti kupával Bastian minden idők legeredményeseb német játékosa.

A Bayern számára nem ismeretlen az, hogy a televízió előtt válik biztossá a bajnoki elsőségük, igaz ehhez éveket kell visszamenni az időben: Legutóbb az 1988/89-es szezonban örülhettek hasonlóan a bajorok, azóta egyik csapattal sem fordult ez elő. Az idei győzelem a Bundesliga történelmének harmadik leggyorsabb bajnoki címe, az előző két idényben sikerült csak hamarabb pontot tenni a bajnokság végére. A müncheniek zsinórban harmadszorra hódították el a Salátástálat, ez korábban háromszor fordult elő.

Sok idő azonban nincs az ünneplésre, ugyanis kedden újabb sorsdöntő mérkőzés elé néz a csapat a Dortmund elleni, hazai DFB-kupa elődöntővel, majd május első és második hetében a Barcelona elleni BL elődöntő párosításra kerül sor. „Nehéz a kanapén örülni. Valamikor ott akarunk állni a Városháza erkélyén, ezután a szurkolóinkkal együtt teljes gázt adunk.” – mondta Philipp Lahm. „Fogunk még nagyszerűen ünnepelni, nincs aggodalom. Mindent a maga idejében.” – egészítette ki Rummennigge.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top