Egyéb

10 dolog Sinan Kurtról

A Bundesliga.de összegyűjtötte mindazt, amit a Bayern tehetségéről tudni érdemes.
sinan Sinan Kurt hosszas huzavona után 2014 nyarán a Bayern Münchenbe igazolt. Hétvégén, az Allianz Aréna 75 ezer nézője előtt ünnepelhette debütálását a proficsapatban.

1. Személyes gyökerek

Sinan Kurt 1996 július 23-án született Mönchengladbachban egy török apa és egy német anya fiaként. Egészen a müncheni átigazolásáig Alsó-Rajnában élt.

2. Sportkarrier

Sinan Kurt egy mönchengladbachi kiscsapatban, a Giesenkirchen városrészben megtalálható SV Dohr 07 csapatában kezdte pályafutását. Később, még mielőtt 2007-ben a Borussia Mönchengladbach utánpótlás-részlegébe igazolt, a Rheydter SV csapatában rúgta a bőrt. A bolhák juniorcsapatáig és egyszer a Borussia második csapatáig is eljutó játékos karrierje 2014-ig tartott a Mönchengladbachban.

3. Anya nélkül sehova

Sinan Kurt 2014 nyarán kezdte müncheni kalandját, ahol Roswitha édesanyjával egy közös otthonban élnek. Ő gondoskodik a támadótehetség számára szükséges családi melegség.

4. Nemzeti sas a mellkason

Sinan Kurt a török nemzeti válogatottban is pályára léphetett volna, de az U15-ös korosztálytól kezdve végigjárta a német labdarúgó válogatott lépcsőfokait. Összesen 29-szer öltötte fel magára a nemzeti mezt, ezeken a találkozókon hat gólt szerzett.

5. Kiváló lábak

Kurt legnagyobb fegyvere a bal lába. Az utánpótlás válogatott játékos repertoárjában szinte az összes variáns szerepel: Teli rüszt, csavarás, külső – Kurt változatosan szerzi góljait, de a passzjátéka is figyelemre méltó. A Hertha ellen a passzai 93 százalékát csapattárshoz juttatta.

6. Rögzített szituációk

Az állított labda a 18 éves játékos egyik specialitása. 2014 októberében a Bayern U19-es csapatában két gólt is szerzett szabadrúgásból a Stuttgart ellen (videón). Kurt képességeit természetesen Guardiola is ismeri, a Bayern egyik felkészülési mérkőzésén a kapufát találta el, majd a Hertha elleni debütálásakor ő végezhette el a Bayern sarokrúgásait is.




7. Sokrétűség

Sinan Kurt a támadórészleg összes pozíciójában bevethető. Legszívesebben a balszárnyon szerepel, de a jobboldalon, valamint árnyékékként és a csatárpozíciójában is pályára lépett már.

8. Erős Bundesliga debütálás

A Hertha ellen ötödször szerepelt Kurt a Bayern proficsapatának keretében, ezúttal játéklehetőséget is kapott. A félidőben Gianluca Gaudino helyére érkezett és hívta fel magára a figyelmet a 18 éves játékos. Kurt a bal és a jobboldalról egyaránt sok veszélyről gondoskodott, végül négy sikeres beadással zárt – Sebastian Rode próbálkozásaival együtt ez volt a legjobb mutató a mezőnyben. Kurt 15 sprintet vágott le, arányaiban ez volt a mérkőzés legjobb értéke. A 37 labdaérintésével kivette a részét a Bayern játékából.

9. Gólveszélyes

A Mönchengladbach U19-es csapatában lejátszott tavalyi szezonban 24 mérkőzésen 16 gólt vágott, míg a Bayern U19-ben eddigi 16 mérkőzésén 7-szer volt eredményes. Ez egy jó érték egy olyan játékostól, aki nem ékként lép pályára.

10. A sztárok már tisztelik

Sinan Kurt csapattársaiban már jó benyomást keltett a játékos. Franck Ribéry a téli edzőtábor során áradozott a ballábas játékos képességeiről: „Sinannak jó kvalitásai és egy jó bal lába van. Ő egy jó srác, van benne potenciál.” Philipp Lahm is elismerően beszélt Kurtról a debütálását követően: „Gratulálok az első Bundesliga mérkőzéséhez. Az, hogy ő egy tehetség, látható volt ma.”

Sinan Kurt letette a névjegyét! Első mérkőzésén két gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt az U19-es csapatban.

Posted by Bayern München Magyarország on 2014. október 6.

A Bundesliga.de alapján

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top