Bajnokok Ligája

BL elődöntő: A Barcelona következik

A másik ágon Juventus – Real Madrid mérkőzést játszanak a döntőbe kerülésért.

bll

Méretes feladattal kell megküzdenie a Bayern Münchennek a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Ez az állítás természetesen a spanyol bajnokság jelenlegi éllovásra, a Barcelonára is igaz, a két csapatnak ugyanis egymással kell megmérkőznie a berlini nagydöntőbe való kvalifikációért. A Nyonban megrendezett péntek déli sorsoláson a két óriás csatáján kívül kiderült az is, hogy az olasz bajnok Juventus a tavalyi BL győztes Real Madrid ellenfelével találkozik.

Az első mérkőzés május 6-án szerdán, a Nou Camban kerül megrendezésre, míg a visszavágóra egy hét múlva, május 12-én kedden kerül sor. A két klub ezidáig nyolc alkalommal találkozott egymással az európai kupatörténelemben, a Bayern mérlege az öt megnyert mérkőzéssel, a két döntetlennel és az egyetlen vereséggel pozitív a katalánokkal szemben. Legutóbb 2013-ban, szintén a BL elődöntőjében ütközött egymással a két sztárcsapat, akkor a Bayern München hazai pályán 4-0-ás, idegenben 3-0-ás győzelemmel masírozott be a Wembleyben megrendezett fináléba, amelyet végül Robben találatával be is húztak a bajorok a BVB ellen.




Pep Guardiola és Thiago Alcantara számára különleges lesz a találkozó, ők egykoron a Barcelonában szerepeltek. A Bayern jelenlegi edzője 2009 és 2011 között edzőként, előtte játékosként is megfordult a gránátvörös-kék egyesületben, míg a középpályás 2005-től 2013-ig tartózkodott Barcelonában, amelyet végül a Bayern kedvéért hagyott el.

A Barcelona a PSG elleni kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé, míg a Bayern a Porto ellen, 7-4-es összesítéssel ment tovább.

Reakciók:

Pep Guardiola: Tudtam, hogy előbb utóbb eljön ez a pillanat. Ez az első visszatérésem Barcelonába, a hazámba. Játékos és edző is voltam ott. Ez természetesen számomra, Thiago és a stáb számára is különleges. Nagyon elégedett vagyok, hogy ezt megtapasztalhatjuk. Szép meccs lesz, de nem egyszerű. Higgyék el, a Barcelona a legerősebb! Örülök Lous Enriquének, ő egy szuper edző, egyén és ember. Feltétlenül megpróbáljuk, hogy a fővárosunkban játszhassuk a döntőt.

Matthias Sammer: Valahonnan éreztem. Nagyon örülök. Az esélyek 50-50-en állnak. Mi lehet szebb a futballban a nagy meccseknél? Egyik csatársornak sem kell elbújnia ezen a világon. Ami a Barcelonában elől szuper, az nálunk is az. A jobb megy tovább, és mi akarunk lenni azok. Teljes önbizalommal és meggyőződéssel, de a szükséges szerénységgel vágunk neki a párharcnak.

Philipp Lahm: Ez egy nehéz feladat, de a visszavágót szerencsére hazai pályán játsszuk. Ez egy előny lehet. Két olyan csapat találkozik egymással, amely játszani akarja a futballt. A Barcelona jelenleg nagyon jó formában van. Az esélyeket 50:50 százalékban látom.

Manuel Neuer: Egyértelmű volt, hogy egy nagycsapatot fogunk kapni. Az elődöntőben már nincsenek könnyű ellenfelek. Még ha 2013-ból jó tapasztalataink is vannak a Barcelonával a két sima győzelemmel, a kártyák most újra elosztásra kerülnek és két napi topforma szükséges a döntőbe kerüléshez.

Thiago: A többi ellenfél is nagyon erős lett volna, de a Nou Campban játszani megtiszteltetés. Mindent arra fektetünk, hogy továbbjussunk és Berlinben Európa trónjáért játsszunk.

Juan Bernat: Ez egy nagyon szép párosítás. Európa egyik legjobb támadósorával rendelkező csapattal találkozunk. A Porto elleni 6-1-es visszavágó nagy önbizalmat adott nekünk, mindent megteszünk, hogy bejussunk a berlini döntőbe.

Luis Enrique: A Bayern elleni egy különleges párharc lesz. Ez lesz az első alkalom, hogy találkozom Guardiolával – ő pedig a Barcelonával.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top