Sérülés

Benatia is a visszatérés előtt

A jó hír mellett egy rossz hír is érkezett a Bayern háza tájáról. Az érintett nem más, mint Franck Ribéry.

tumblr_nn7gjwIEnK1shuwvvo9_r1_1280

Azt követően, hogy a Bayern München továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, sorozatos jó hírek jelentek meg a klubbal és játékosokkal kapcsolatban: Schweinsteiger visszatért a keretbe, míg Martínez nyolc hónap kihagyás után újra elkezdhette a csapatedzéseket. A szintén hetek óta sérült Arjen Robben intenzív futógyakorlatokat végez, valamit az előzetes hírek szerint vasárnap újra a csapattal készülhet.

A Bayern combsérülést szenvedő védőjéről is hasonlóan pozitív hírek láttak napvilágot: A Bayer Leverkusen elleni győztes kupanegyeddöntő mérkőzésen megsérülő Mehdi Benatia hamarosan visszatérését ünnepelheti, a Porto elleni meccs után a Kickernek nyilatkozott optimistán: „Jobban vagyok. Gyorsan vissza fogok térni, újra intenzíven futok. Lehetséges, hogy a Dortmund ellen újra a keretben leszek. Megpróbáljuk.”
Pep Guardiola kifejezetten örülhet a hírnek, ugyanis Boatengen és Badstuberen kívül csupán az elmúlt mérkőzéseken éles kritikákat kapó Dante áll rendelkezésre a belsővédő pozícióban. A nyáron az AS Romától érkező marokkói játékos bizakodóan tekint a klub további programjaira: „Egy ilyen mérkőzés után, mint a Porto elleni, természetesen még jobb a hangulat. Az év meccse volt. Egy olyan klubnak, mint az FC Bayern, nem szabad kiesnie a negyeddöntőben. Ez a meccs hátszelet ad a továbbiakra nézve.”

A szintén sérült Franck Ribéry esetében még mindig aggodalmak vannak, az ő visszatérésének időpontja továbbra is ismeretlen, erősítette meg Matthias Sammer a Kickernek. A fancia játékos a jelenlegi bokaproblémái miatt a Bayern legutóbbi nyolc tétmérkőzésén nem léphetett pályára, annak ellenére, hogy kiesése után csak pár napos pihenőről szóltak a híradások. Sammer elismerte, hogy hibát követtek el azzal, hogy Ribérynek túl korán adtak zöld fényt a csapatedzés elkezdésére. A szélső március 22-én szállt be a tréningekbe miután már fitt állapotúnak látszódott. Lehetséges, hogy az esettel szoros összefüggésben van a felelősségre vont Dr. Müller-Wohlfahrt kilépése is. Ribéry keddi DFB-kupa szereplésére nincs sok esély.

David Alaba visszatérésére sajnos legkorábban csak az esetleges Bajnokok Ligája döntőre van esély.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top