Gazdaság

61 millió bevétel eddig a BL-ben

Tegnap este nem csak sportszakmailag, de pénzügyileg is sikert aratott a klub.

611

A Porto elleni Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutással a Bayern München 61 millióra növelte a királykategória idei szezonjából való bevételeit. A május 5/6-án és 12/13-án megrendezendő elődöntőkbe való kvalifikációt 4,9 millió euró prémiummal honorálja az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA.

Ezt megelőzően az alábbiak szerint alakultak a BL bevételek: 8,6 millió az indulásért, 5 millió a csoportban való 5 győzelemért, 3,5 millió a kieséses szakasz eléréséért, valamint 3,9 millió euró a negyeddöntőbe való bejutásért.
Az eddigi 25,9 millió euró prémiumhoz kereken 20 millió euró úgynevezett Marktpoolból való bevétel is társul, amelynek legnagyobb részét a TV-s bevételek teszik ki. Az eddigi öt hazai mérkőzés belépőjegyeinek értékesítése további 15 millió eurót hozott a konyhára, ezek közül is kiemelkedik a legutóbbi két Allianz Arenában lejátszott találkozó, amelyet már 70.000 néző előtt játszott le a csapat (a Südkurve átépítése előtt európai kupamérkőzésen csak 66 ezren foglalhattak helyet a lelátón). Az elődöntő eddigi jegyigénylései alapján akár egy 300 ezres stadiont is megtölthetnének a Bayern szurkolói, ugyanis a legutóbbi jelentés szerint már 271 ezren jelezték részvételi szándékukat.

A berlini döntőbe való bejutásért további 6,5 millió euró bevétele származna a csapatnak, a győzelemért pedig nem kevesebb, mint 10,5 millió euró.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top