Átigazolási hírek

Castro a Bayernbe tart?

A Sport Bild információi szerint nyáron Münchenbe költözhet a Leverkusen német-spanyol játékosa.

3f631ceb-ddcc-11e4-acef-f80f41fc6a62

Gonzalo Castro, a Bayer Leverkusen 27 éves játékosát már korábban is szóba hozták a Bayern Münchennel, ezúttal a Sport Bild boronálta össze a több poszton bevethető játékost a bajorokkal. A német-spanyol állampolgárságú játékost 2016-ig köti szerződés a gyógyszergyáriakhoz, egy kivásárlási záradéknak köszönhetően viszont 12 millió euróért bárki viheti őt.

A vele kapcsolatos pletykák természetesen hozzá is eljutottak, amelyre ő maga is reagált: „Az érdeklődés természetesen nagyon megtisztelő számomra. Az FC Bayern a világ legnagyobb klubjai közé tartozik” – mondta az 5-szörös német válogatott Castro a Sport Bildnek.

A magazin információi szerint Castro és a Leverkusen között az első tárgyalások már megtörténtek a lehetséges hosszabbítást illetően. Amennyiben a játékos elkívánja hagyni jelenlegi klubját, májusig aktiválni kell a szerződésében meghatározott kivásárlási összeget.
Pep Guardiola számára elsődlegesen a jobboldal szélsővédő pozícióban lehet segítségére a komplex játékos, aki a Leverkusenben már szóvá tette eme pozícióban való kételyeit. Castro legjobban a középpályán érzi magát, de a Bayern kedvéért elgondolkodna a pozíciócserén: „Attól függ. Mindent mérlegelni kellene.” A jobblábas futballista a védelem jobboldalán kívül a középpálya jobboldalán és közepén is bevethető. Guardiola a Leverkusen elleni DFB-kupa meccs előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott a játékosról: „Castro az idei szezonban sok poszton játszott. Ő egy nagyon jó játékos.”

Érvek, amiért Castro a Bayernbe igazolhat:

  • Német és spanyol útlevél, nyelvtudás. A Bayern jelenlegi keretében ez biztosan nem jelent hátrányt.
  • 27 évesen a legjobb labdarúgókorban van, tapasztalt, pár jó szezon van benne.
  • A védekező, középső, támadó középpályán, valamint a jobboldal támadó és védekező részlegében is bevethető. A sérülékeny keret mellett ez biztosan egy pozitív szempont.
  • A 12 milliós árával olcsónak számít, a fizetése sincs egekben.
  • Ismeri a Bundesligát, tapasztalt a Bajnokok Ligájában.
  • Nem sérülékeny. Pályafutása során kb fél évig volt kényszerű okok miatt nem bevethető.
  • Nem szószóló, aki nyilvános ügyet kerít az esetleges padozásaiból.
  • Nem válogatott, így a nemzetközi mérkőzéseken is a csapat segítségére lehet.
Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top