Bajnokok Ligája

Pep: Két jó meccsre van szükségünk

Pep Guardiola, Manuel Neuer és Thomas Müller a Porto elleni BL mérkőzést megelőző nap válaszoltak a sajtó kérdéseire.

b33e9a2b1fdedb0646f07af1c129fda3

Pep Guardiola:

  • Ez a Bajnokok Ligája negyeddöntő, ami azt jelenti, hogy az ellenfél nagy kvalitásokkal rendelkezik. A Porto egy topcsapat. Teljesen meglepett az ő szintjük. Nem csak egy, hanem két jó mérkőzésre van szükségünk a továbbjutáshoz.
  • Azon játékosok, akik itt vannak, pályára léphetnek, azok akik Münchenben vannak, nem. Nézzék meg a listát. – válaszolva arra a kérdésre, hogy mely Bayern játékosok hiányoznak a keretből.
  • A játékunk miatt az ellenfelek a mérkőzéseink 99 százalékában a magas letámadásunk miatt hosszú labdákkal operálnak. A Porto más. Feltétlenül a labdát akarják. Nagy kvalitásokkal rendelkeznek. Ők nem egy kontracsapat, feltétlenül maguktól akarnak játszani. Jó támadópresszinget alkalmaznak, egy az egy ellen is nagyon jók. Quaresma és Brahimi személyében a szélsőtámadóik nagyon minőségiek.
  • A Porto egyéni kvalitásai nagyon magasak, ezért egy igazán jó teljesítményre van szükségünk, védekezőleg és támadólag is.
  • Nem gondolok egy álomeredményre. Az elmúlt két hétben a sérültekről beszéltünk, most itt vagyunk, nem szeretnénk siránkozni, a legjobbunkat akarjuk nyújtani.
  • Philipp Lahm a középpálya középén fog pályára lépni.
  • Julen Lopetegui (Pep egykori csapattársa) és én szeretjük ezt a szituációt. Amikor fiatalok voltunk, nem gondoltuk, hogy egyszer a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ekkora csapatokat irányíthatunk. Számomra megtiszteltetés, már most gratulálok a klassz teljesítményéhez, a csapata nagyon jó futballt játszik. A Porto eddig csak egy mérkőzést veszített el, boldog vagyok, hogy itt lehetek.
  • Az 1987-es mérkőzés nem játszik szerepet a csapatban, a legtöbb játékos még meg sem született akkor.
  • Brahimi nagy játékos. Már a Granadában jó volt, most is nagyon erős.




Thomas Müller:

  • Az 1987-es történelmi mérkőzésen még nem jöttem a világra, ezért nincsenek negatív tapasztalataim az ellenféllel szemben. Még soha nem játszottam itt, nagyon kíváncsi vagyok a stadionra. Feltételenül egy jó eredményt akarunk elérni a visszavágóra, de a Porto egy nagyon erős csapat. A részletek fognak dönteni.
  • A csapat a Dortmund és a Leverkusen elleni mérkőzéseken még jobban összecsiszolódott. Két intenzív találkozó volt, ezek segíthetnek minket a Porto ellen. A konkurenciaharc már nem olyan nagy mértékű, a pályán egy egységet alkotunk. Teli vagyunk önbizalommal.
  • A sérültek miatt a játékunk természetesen egy kicsit megváltozott. Lewynek és nekem mélyen vissza kell lépnünk, többet próbálkozunk a beadásokkal. Arjen és Franck hiányában kevesebb a csel, kevesebb a szélről középre való befutás.
  • Hogy topformában vagyok-e azt majd a mérkőzés után meglátjuk. Hogy jól vagy rosszul megy a játék, a futballban gyorsan változik. A jelenlegi adatok stimmelnek. Mindent megpróbálok kiadni magamból, néha jobban sikerül, néha gyengébben. Megpróbálom napról napra motiválni magam.
  • A Porto egy olyan csapat, amely szívesen birtokolja a labdát és támad. A reményem az, hogy ezáltal több területünk jut előre. Remélem érdekes mérkőzés lesz sok gólhelyzettel a részünkről – és hogy pár gólt is sikerül szereznünk.

Manuel Neuer:

  • Amikor 2008-ban a Schalke kapusaként szerepeltem itt, még nagyon fiatal voltam. Az volt az első BL szezonom. Akkor sikerült a negyeddöntőbe kvalifikálni magunkat. Szerencsére nagyon jó napom volt, minden összejött. A negyeddöntőben végül Pep Guardiola Barcelonája ellen estünk ki. Az akkori csapatból azt hiszem csak Quaresma az egyetlen támadójátékos, aki jelenleg a Portoban van.
  • Nagyon jó a stadion atmoszférája. A portugálok nagyon hangos, érzelmes szurkolók, akik hajtják előre a csapatukat.
  • A Portugáliában szereplő játékosok alapvetően nagyon technikásak, mindenre képesek a labdával. Azt hiszem Jackson Martínez játéka kérdéses. Quaresmát ismerem 2008-ból, technikailag nagyon képzett. Ezenkívül jó szabadrúgáslövőik is vannak, de a szélsővédői, mint például Danilo is sokat jön előre. Oda kell figyelnünk. Jól felkészültünk a mérkőzésre.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top