Bundesliga

Pep: A jelenlegi helyzet nagyon kritikus

A Bayern mestere több sérült állapotáról és a csapat jelenlegi szituációjáról is beszélt.

pg

Benatia kieséséről: Voltak problémáink, most még több problémánk van. Újra egy védővel kevesebb. Kár, sajnos nem játszhat a Porto ellen. Azon játékosokra kell koncentrálnunk, akik a rendelkezésünkre állnak. Nem tudom, meddig lehet ezzel a helyzettel élni. Ez természetesen könnyebbé teszi a kezdőcsapat kijelölését. Ebben a szituációban is a három címért akarunk küzdeni.

A Frankfurtról: Nagyon támadólag játszanak, egy látványos csapat. Thomas Schaafnak sok tapasztalata van.

Schweinsteigerről és a Portóról: Bastian holnap nem lesz bevethető. Természetesen a Porto elleni felállás már a fejemben van. Alapesetben ezt nem teszem meg, de még soha nem éltem át ilyen helyzetet. A Porto egy nagyon jó csapat.

A jelenlegi helyzetről: A jelenlegi szituáció nagyon kritikus. Ha a lábaink nem lesznek a topon, remélem, hogy a szurkolók gondolnak arra, mit tett ez a csapat az elmúlt három évben. A játékosok fáradtak, de mindent megfognak tenni. A végéig küzdünk. Nem tudom milyen szinten leszünk, de nagy bizalmam van a csapatban. A játékunk jó, jó, de nincsenek meglepetéspillanataink. Az elmúlt két meccsen sokat tanultunk. Minden játékos tudja, mha ilyen játékosaid vannak, mindent megnyerhetsz.




Ribéryről: Nem tudom, pályára léphet-e a Porto ellen. Egy kicsit jobban van, de öt hete nem edzett. Ha fitt, segíthet nekünk akár öt percre is. Az orvosok döntenek, én még nem tudom, hogy hétfőn velünk utazik-e Portugáliába.

Boatengről: Azt hiszem képes játszani. Még egy kicsit fáradt, de edzett. A szervezetének több időre van szüksége a feltöltődésre, mint például Juan Bernatnak.

A csapat mentalitásáról: A játékosaim nem keresnek kifogásoat, küzdenek, soha nem adják fel, még ha az ellenfél meg is nehezíti a dolgunkat vagy ha nem játszunk annyira jól. Dortmundban és Leverkusenben kikaphattunk volna, de nyertünk.

Thiagoról és Lahmról: Ők nagyon fontosak, de a többi játékos is. Ha ők nem lennének, nem lenne több 11 játékosunknál. Philupp még nincs topformában, de segíteni akar. Holnap az Allianz Arénának kell beszélnie, a szurkolók támogatására van szükségünk.

Javi Martínezről: Az ő fejlődése nagyon nagyon jól haladt az elmúlt hetekben. Nagyon sikeréhes, talán két héten belül újra a csapattal edzhet. Végül az orvosok, a fizioterapeuták és Javi térde fog dönteni.

A lehetséges rotációról: A rotáció jó, de csak 14 játékos áll rendelkezésremre. Sinan Kurt beteg, tehát mit tegyek.

Az 50 meccses győzelmi rekordjáról: Ez a csapat mellett szól, de most jönnek a döntő lépcsőfokok. Sok munka áll előttünk, de a végéig fogunk küzdeni.

A második csapat alternatíváiról: Van egy Lucas Schollunk, ő egy alternatíva lehetne. De nem tudunk 16 éves játékosokkal pótolni. A második csapat fontos számunkra. Fontos, hogy a jövőben a lehető legmagasabb szinten játszanak. Spanyolországban a második csapatok játszhatnak a másodosztályban is, itt Németországban legjobb esetben csak a harmadikban.

Arjen Robbenről: Várunk rá. Talán egy kicsivel korábban térhet vissza, mint gondoltuk. De nem tudom mikor. A Porto ellen nem opció, talán utána igen.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top