Német Kupa

Elődöntős a Bayern, a Dortmund lesz a következő ellenfele

A Leverkusen elleni büntetőpárbajban jutott tovább Guardiola csapata – Mehdi Benatia több hétre kidőlt.

29-LevFCB_GET_080415.variant846x476A Bayern hatodik alkalommal kvalifikálta magát a DFB-kupa elődöntőjébe, miután a szerdai negyeddöntőn a Leverkusen gárdáját ejtették ki 5:3-ra. A rendes játékidő gólnélküli döntetlent hozott, a hosszabbításban sem esett már találat.

Teltházat jelentő 30.210-en látogattak ki az intenzív küzdelmet hozó mérkőzésre, a Bayern pedig a rengeteg sérülés ellenére egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A Dortmund elleni győztes mérkőzéshez képest egy változtatást eszközölt a Bayern edzője: A játékot vállalni nem tudó Schweinsteiger helyett Götze került be a kezdőcsapatba.




A bajorok hasonló felfogásban léptek pályára, mint a BVB ellen, a Bayer viszont korai letámadásokkal próbálta zavarba hozni a Bayern védőket. A játékfelépítés zavarása ellenére a Leverkusen nem tudott gondot okozó lehetőséget kialakítani, de a müncheni játékosok előtt sem adódott sok próbálkozás.

A térfélcserét követően a Bayern feljavult, és egyre gyakrabban jutott el az ellenfél tizenhatosa elé. A 60. percben Robert Lewandowski talált be a játékvezető szerint szabálytalanul a hálóba, így nem sikerült megszerezni a vezetést. Pár perccel később a lengyel újra, ezúttal lábbal próbálkozott, Leno viszont keresztülhúzta a számításait és szépet védett. Elmondható ugyanez Manuel Neuerről, aki Bellarabi lövését blokkolta nagy bravúrral. A későbbiekben több leverkuseni is próbálkozgatott, de a Bayern kapusán nem tudták a labdát túljuttatni. Végül maradt a 0-0-ás eredmény a rendes játékrészben.

Mario Götze nagy helyzetet hagyott ki a hosszabbításban, egy szépen betett labdára érkezett nem a legjobban helyezkedve, így mellément a próbálkozás. A ráadás második félidejében Bernat nyerhette volna meg a mérkőzést, ha egy kicsivel jobban céloz. 120 perc alatt sem született gól.

A büntetőpárbajhoz rendkívül magabiztosan álltak oda a Bayern játékosai, Müller, Götze, Lewandowski, Xabi Alonso és Thiago is bevágta a játékszert. A túloldalon a hazaiak első büntetőjét védte Neuer, Drmic hibázott. Végül ez döntötte el a továbbjutás sorsát.

BAYER 04 LEVERKUSEN – FC BAYERN 3:5 I.E. (0:0)
Bayer 04 Leverkusen Leno – Hilbert, Toprak, Spahic (90. Papadopoulos), Wendell – Bender, Rolfes (99. Calhanoglu) – Bellarabi, Castro, Brandt – Kießling (90.+4 Drmic)
FC Bayern Neuer – Benatia (34. Rode), Boateng (117. Badstuber), Dante – Xabi Alonso – Rafinha, Lahm (68. Thiago), Götze, Bernat – Müller, Lewandowski
Ersatz Reina, Weiser, Gaudino, Pizarro
Schiedsrichter Felix Zwayer (Berlin)
Zuschauer 30.210 (ausverkauft)
Tore Fehlanzeige
Elfmeterschießen: 0:1 Müller; Neuer hält gegen Drmic; 0:2 Lewandowski, 1:2 Bender; 1:3 Alonso; 2:3 Castro; 2:4 Götze; 3:4 Calhanoglu; 3:5 Thiago
Gelbe Karten Bender, Toprak, Papadopoulos, Jedvaj / Dante, Thiago, Müller

 

Bayern – Dortmund az egyik elődöntő

Nehéz, de ezúttal sem megoldhatatlan feladat vár a Bayernre a Dortmund elleni kupaelődöntőben. A bajorok előnyére válhat, hogy a mérkőzés az Allianz Arénában kerül megrendezésre.

„Ez egy topcsapat. Otthon játszunk, és ha megakarjuk nyerni a kupát, a legjobb csapatok ellen kell győzni.” – nyilatkozta Guardiola a sorsolást követően. A Bayern az idényben már kétszer legyőzte a Dortmundot, de a tavalyi kupadöntőben is alulmaradtak Kloppék.

Nagy meglepetésre a harmadosztályú Bielefeld kiejtette a Mönchengladbachot, az ő ellenfelük a Wolfsburg lesz a legjobb négy között.

 Benatia is feliratkozott a sérültlistára

Több hétre dőlt ki Mehdi Benatia, aki a Leverkusen elleni mérkőzés első félidejében szenvedett combsérülést. Az előzetes hírek szerint 2-4 hét kihagyásra számíthat a Bayern belsővédője, aki csatlakozott a sérültek táborához. Robben, Alaba, Starke, Bastian Schweinsteiger és Franck Ribéry is kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik, a Bayern hivatalos oldala szerint ők a szombati, Frankfurt elleni mérkőzésen sem lépnek pályára. Schweinsteiger és Ribéry már közel állnak a visszatéréshez, a francia intenzív futóedzéseken szerepel. Pep Guardiola viszont még nem tudja, hogy a jövőheti, Porto elleni BL összecsapáson lehet-e esélye a pályára lépésre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top