Átigazolási hírek

Az „informátor” jelenti: Ők a Bayern célpontjai

Ismét előkerült a korábban már bevált feltételezésekről hírt adó tag.

2013 nyarán bukkant fel egy információkkal rendelkező illető az egyik Bayern fórumon, aki ekkor azt állította, hogy Thiago Alcantara a Bayern München játékosa lesz. Az informátor napokkal minden külföldi és német lapot megelőzve számolt be magabiztosan az ügy részleteiről és annak aktuális állásáról. Pár nappal ezt követően Pep Guardiola a nyári edzőtábor egyik sajtótájékoztatóján válaszolt arra a kérdésre, akarja-e Thiagot. Ekkor bizonyosodott be az illető igaza, aki már 2013 nyarán leírta azt is, hogy Pep egy háromvédős rendszert álmodott meg a Bayernben, amelynek baloldalán David Luizt képzeli el az edző. A brazil játékos nagyon közel állt a müncheniekhez, végül a PSG az utolsó pillanatban csapott le a belsővédőre – a háromvédős rendszerben viszont ezúttal is igaza volt a jó kapcsolatokkal rendelkező személynek.





A fórumozó 2014 nyarán is eltalálta egy olyan játékos érkezését, akiről előtte egyik lap sem írt. Juan Bernat nevét elsőként dobta a kalapba az úriember, akinek az állítása ezúttal is helytállt. Erről a bayernszektor.hu korábbi blogján elsőként juthattatok hozzá.

Bár voltak téves jóslásai is, de a semmiből előkapott nevek bizonyíthatják, valóban rendelkezhet ismeretséggel az illető. Tavaly nyáron megírta, hogy Shaqiri Liverpoolba költözése és Kroos eladása esetén a Bayern Coutinhot fogja célba venni. A vörösök végül nem fogadták el a bajorok állítólagosan tett 32 millió eurós ajánlatát, de az ezt követő harmadik ajánlattételt sem. A brazil azóta már hosszabbított klubjával, a Bayern valódi érdeklődése pedig a lehetséges átigazolás ellenére kérdéses, de nem valószínűtlen. Egy másik melléfogása volt, hogy a Cuadradoval való megegyezésről számolt be, a kolumbiaival kapcsolatos állítólagos érdeklődést viszont Matthias Sammer határozottan tagadta az elmúlt nyáron.

A Bayern korábbi átigazolásait viszonylag jól besaccoló „belső informátor” a minap azt írta, a bajorok listáján előkelő helyen áll a Barcelona 22 éves középpályása Rafinha Alcantara, valamint a Schalke 21 éves játékosa, Julian Draxler is.

Állítása alapján további pár játékos is szemrevételezve van, de egyértelműen az ő megszerzésük fogja jelenteni a legfőbb prioritást. Thiago Alcantara testvére, aki a brazil állampolgárságot választotta – egyébként egy 30 millió eurós kivásárlási záradékkal is rendelkezik, szerződése pedig 2016-ig szól, így a leigazolása nem irreális – mint ahogy a Schalke fiataljának megszerzése sem, akiről már tavaly lehetett olyanokat olvasni, hogy 2015-ben a Bayern játékosa lesz. A megszerzése ellen egyedül a sérülékenysége szólhat, az idei szezonban mindösszesen 12 mérkőzésen lépett pályára a Schalke játékos.

https://www.youtube.com/watch?v=CA8LS_dT0Ns

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top