Német Kupa

Pep: Schweinsteiger nem tart velünk

Guardiola a Leverkusen elleni kupameccs előtt tartott sajtótájékoztatót. Sok témát érintett.

pglev

A negyeddöntőről: Szép, hogy a legnagyobb csapatok még versenyben vannak.

A felkészülésről: Ez olyan mint egy döntő. A Leverkusent már láthattuk Münchenben is, a Bajnokok Ligájában is jól játszottak.

A sérültekről: Bastian Schweinsteiger semmi esetre sem tart velünk. A probléma még fennáll, de mindegy. 16 játékosunk van. Sok fiatal van jelen, ez nagy tapasztalatszerzés lesz számukra. A Bundesliga egyik legjobb csapata ellen játszunk. Nagyon boldog leszek ha győzünk. Ha mégsem, kezet rátok a sérült kollégáimért.

A rendszerről: Lehet, hogy holnap nem játszunk nyolc védekező játékossal. Nem. De nagyon elégedett vagyok a csapatommal. Ebben a rendszerben győztünk Dortmundban. De nem szabad csak a taktikára koncentrálnunk. A futballban a szív diktál, a játékosoknak akarniuk kell. Ezt is teszik, ezért nagyon büszke vagyok. Amióta itt vagyok, a játékosok mindig nagy szívvel álltak a dolgokhoz.
Ribéry visszatéréséről: Nem tudom, mi van vele, csak azt, hogy 5 hétre kidőlt. Az orvosokat kell megkérdezni.

Badstuberről: Tegnap edzett egy keveset, meglátjuk ma hogy alakul. Azt hiszem újra a segítségünkre lehet.

A szembenálló feladatokról: A szezon ezen szakaszában csak a mentalitás számít. Szív, szenvedély, vágy! Ha három, négynaponta játszasz, szükséged van erre.

Lahmról és Thiagóról: A csapatnak segítenie kell Philipp Lahmnak, négy hónap kihagyást követően még nincs a saját szintjén. De ő mindig ott van a szeren, a csapat képes segíteni őt. Philipp számomra és a csapat számára is egy példakép. A lényeg: Ő újra itt van. Thiago is végre visszatért, nagyon jól játszott.

A Leverkusen erősségeiről: Hosszú labdákkal játszanak Kiesslingre, aki ezen labdák 80 %-át lekezeli. Jól védekeznek. Calhanoglu által jól a szabadrúgásokban, gyorsan váltanak olyan játékosokkal, mint Bellarabi. A Bayer nagyon agresszívan játszik.

A csapatáról: Már győztünk. Ha egy csapat a sok problémája és sérültje ellenére a szezon vége előtt hét fordulóval tíz pont előnyre tesz szert, akkor nagyon büszke vagyok.

Boatengről: Jerome nagyon nagyon fontos számunkra. Azt hiszem ő a világ három legjobb belsővédőinek egyike.

A sérülésekről: A futballban megtörténik. Nincs értelme panaszkodni. Megoldást kell találnom, ez a foglalkozásom. A célom, hogy minden meccset megnyerjünk. Nincs mellébeszéd. Dortmundban nem játszottunk jól, de egy csapat voltunk, ez az ami számít.

Lewandowski formajavulásáról: Dortmundban nagyon jól játszott, de nem csak ott. Jó edzője van (nevet).

A büntetőkről: Nem gyakoroltuk őket. Tudom milyeneket tud Bernd Leno hárítani, de Manuel Neuer és Pepe Reina is jó. A büntetőrúgás a mentális állapot kérdése. Természetesen figyeltük az Atletico Madrid elleni 11-es rúgásokat, tudjuk ki hova lőtte.

A BVB elleni taktikáról: Győztünk, világos hogy mindenki azt mondja, a taktika szuper volt, Pep is szuper. De mi történt volna, ha Manuel Neuer kevéssel a vége előtt nem védi szuperül Reus szabadrúgását?

Götze közérzetéről: Tudom, hogy szomorú volt amiért Dortmundban nem kezdett. De Mario egy szuper srác. A futballért él. Ő az egyik legjobb játékos, akivel a karrierem során találkoztam. Sajnálom, hogy nem játszhatott, de ebben a szituációban így döntöttem. Szomorú volt, de ez normális.

Thiagóról: Nagy személyiséggel rendelkezik. Csak keveset játszott, de a játékunk jobb lett vele. Nem félem, ha Thiago velünk van. Mindig a labdát akarja. Nagyon hiányoltam őt, de most boldogok vagyunk, hogy újra bevethető. A szituáció hasonló, mint Philipp Lahm esetében: A csapatnak segítenie kell őt.

Castróról, a Bayern lehetséges célpontjáról: Nem beszélünk erről. Castro természetesen egy flexibilis, jó játékos. De a koncentrációnk azokon a játékosokon alapul, akik itt vannak és a következő meccseken is itt lesznek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top