Interjúk és nyilatkozatok

Matthäus: A Bayernnek pokolian oda kell figyelnie

A Sky szakértője az AZ-nak tett nyilatkozatában a leverkusen elleni kupameccsről és Thiago visszatéréséről is beszélt.

lothar_sitzend_skyjacket_jpgklein

Philipp Lahm újra debütált a kezdőcsapatban – ráadásul Xabi Alonso és Bastian Schweinsteiger mellett egy hármas láncolatban. Lahm legutóbb azt állította, ez a kombináció nem fog funkcionálni.
További játékosok térnek vissza, mint például Thiago, valamint ha a szélsőtámadók, Robben és Ribéry újra fittek lesznek, Müller játszhat középen is. Ezért azt hiszem, hogy ez nem lesz hosszútávú megoldás.

Mindenekelőtt azért sem, mert Schweinsteiger a térdsérülése miatt kihagyja a Leverkusen elleni találkozót. A Bayern képes a Dortmund elleni meccsből szerzett sikerélmény miatt a Leverkusen elleni idegenbeli meccset könnyebben venni?
Nem, csak óvatosan! A Leverkusen egy olyan csapat, amely jelenleg topformában van, így a Bayernnek pokolian oda kell figyelnie. A leverkuseniek más állapotban vannak, mint a Dortmund, ez a legutóbbi eredményeiken is látszik. Roger Schmidt csapata jelenleg számomra a Wolfsburg és a Gladbach mellett a Bayern üldözőinek egyike. Németországból ez a három csapat az, amelyek a Bayernt egyetlen mérkőzésen felbosszanthatják.

A Wolfsburg mellett tehát a Bayer csapata a legnagyobb akadály a kupadöntőbe kerüléshez?
Abszolút! A Leverkusen az elmúlt évek során stabilizálódott, már nem áldozatok, mint egykoron.

Hogy látta a 20 percre visszatérő Thiagot?
Nagy benyomással volt rám. Szenzációs. Újra látni lehetett a játékkedvét és a lendületességét a játékában. Azonnal kérte a labdát, megakarta mutatni, hogy újra átvállalja a felelősséget.
És ezt több mint egy év kényszerpihenő után.
Nem látszódott rajta. Az elmond valamit egy játékos kvalitásairól, ha a visszatérésekor így mutatkozik be. Thiago az a játékos lesz, aki a Bayern középpályáját a játékintelligenciájával, a dinamikájával és a meglátásaival képviselni fogja és aki a különbséget fogja jelenteni. Ráadásul ő a 23 évével még viszonylag fiatal.

A szurkolók és a csapat ünnepelték őt, Thiago az örömtől könnyezett.
A csapattársak jól tudják, mi történik egy játékossal az ilyen szituációban, mert a legtöbbjüknek már át kellett vészelni egy-egy hasonló helyzetet. Thiagonak három operációja volt egy évben, ez tetemes. Ő egy fiatal játékos, aki mindenekfelett szereti a labdarúgást. Ezenkívül ő egy nagyon szimpatikus srác. A dortmundi stadionban pár percet tudtam vele beszélni és észrevettem, hogy ő egy olyasvalaki, aki két lábbal a földön jár. Azt is gondolom, hogy a sérülése körülötti egész történet, az orvosok vitája, a szabályos küzdelem, amely az orvosi részlegek között folyt nem múlt el nyomtalanul. Ez mind felesleges volt. De mindent félretett és megmutatta, hogy ő stabil.

Egy játékos milyen gyorsan tér vissza a topformájához és milyen fontos lehet Thiago a szezon utolsó két hónapjában? Most, amikor a címek szerzése a tét.
Feltételezem, hogy egy s más játékosokra széksüg lesz a ritmus megtalálásához. De Guardiola biztosan megfogja adni neki a lehetőséget, különösen, hogy a Bayern előtt szinte csak angol hetek állnak. Ha a Bayernnek év végén sikerül mindkét berlini döntőbe, azaz először a DFB-kupa, majd a Bajnokok Ligája fináléba bejutnia, Thiago addig csúcsformába lendülhet, amelyet a Bayern és Guardiola is csak remélhet.

Ön a döntőről beszél. Az FC Porto nem jelent különös ellenfelet a Berlin felé vezető úton?
Mindig oda kell figyelni, ez esetben is. De a portugálokkal szembeni minden tiszteletem ellenére: Az FC Bayern a negyeddöntő párosításánál elég jól kifogta.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top