Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: A labdarúgás az életem

Alcantara a Bundesliga.de-nek nyilatkozott a visszatéréséről.

tiag

A Bayern München brazil-spanyol klasszisa Thiago Alcantara 2014 március végén, egy Hoffenheim elleni bajnokin sérült meg. A többszöri visszatérése előtt mindig újra lesérülő játékos több mint egy év után ismét megízlelhette a játék örömét. Becserélését követően ha csak pár percre is, de a középpálya meghatározó játékosává vált.

Thiago, hogy érzi magát jelenleg?
Van egy csomó dolog, amelyet most elmondanék. Nem csak arról, ami a pályán történt. Mindenekelőtt a csapatomnak kell köszönetet mondanom. Mindig mellettem álltak ebben az évben. Bastian Schweinsteiger gyakran felhívott és segített nekem. A mai egy nagyon érzelmes pillanat volt. Mindketten újra visszatértünk, nekem egy nagyon kemény évem volt, de most mindketten fittek vagyunk.

Könnycsepp volt a szemében, amikor a pályát elhagyta.
Nyilvánvaló, ez az életünk, a labdarúgás. Sokak számára ez csak egy játék, de a szurkolókon látható, milyen sokat is jelent és milyen érzelmeket vált ki. Számukra és számunkra is a futball több mint egy játék, ez tényleg az életünk.




Milyen volt, amikor az öltözőbe érve a csapattagok az Ön nevét skandálták?
Nagyszerű pillanat volt számomra. Egész évben támogattak. Nekik, de az egész klubnak, az edzőteamnek és minden segítőnek szereték köszönetet mondani.

Most milyen állapotban vagy? Elég fitt 30 percre? Vagy egy félidőre?
Számomra tulajdonképpen mindegy hány percet játszom. Legyen az egy, öt vagy 120 perc. Egyszerűen csak a csapatnak szeretnék segíteni. Mindegy mennyi ideig.

De már fitt a még több játéklehetőségre?
Nem, egész biztosan nem. 10 perc után egy kicsit fáradt voltam. De ez a meccs továbbsegített, remélem, hogy most meccsről meccsre mindig egyre többet játszhatok.

Most még jobban élvezi a futballmeccseket, mint a sérülése előtt?
Ez nem változott. Ha valaki a pályán van, mindig élvezi a játékot. Minden alkalommal teljes a koncentráció. De a pályán eltöltött percek számának értéke egy ilyen nehéz évet követően természetesen egy kicsit megnőtt. Ez egy egészen különleges pillanat.

Visszaszámolta a napokat a visszatéréséig?
Nagyon nehéz volt számomra, mert nem a napokat, hanem a hónapokat kellett számolnom. Nyilván ennek ellenére napról napra dolgoztam a visszatérésen, minden nap olyan volt számomra, mint egy döntő. Naponta küzdöttem a visszatérésért, és most először élvezem, hogy egy pillanatra nem kell harcolnom.

A legutóbbi mérkőzése több mint egy éve volt. Emlékszik még rá?
Persze, egy Hoffenheim elleni hazai meccs volt. Ez egy fordulópont volt az életemben, de jelenleg mindent az öröm határoz meg.

Milyen céljai vannak még ebben a szezonban? Először fittnek maradni? Vagy címeket nyerni?
A cél mindig ugyanaz. Ha tudok játszani, segíteni akarok a csapatnak a címek szerzésében. Amíg a pályán mindent megtehetek, csak a mérkőzések megnyerését, a címek megszerzését és a csapattársaimmal eltöltött időt szeretném élvezni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top