Bundesliga

A Bayern idegenben is legyőzte a Dortmundot

Továbbra is tíz pont a Bayern előnye a tabellán.


A Bayern egy szenvedélyes, koncentrált játékkal megnyerte a német csúcsmérkőzésnek számító Dortmund elleni összecsapást. A számos védekező felfogású játékost a kezdőcsapatában tudó gárda egy rendkívül zárt rendszerrel lepte meg a Bayerntől minden bizonnyal más játékot váró Jürgen Klopp együttesét. Robert Lewandowski egyetlen gólja döntött, így továbbra is 10 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a München.

Badstuber, Ribéry, Robben és Alaba hiányában kissé felforgatott kezdőt küldött a pályára Pep Guardiola. Philipp Lahm 147 napot követően tért vissza a Bayern kezdőjébe, Schweinsteigerrel és Xabi Alonsoval először álltak együtt a pályán. Benatia, Boateng és Dante hármas védelmi sort alkotott, a gólszerzésért elsősorban a Lewandowski – Müller kettős felelt. Thiago a 69. percben csereként lépett pályára.




Mérkőzés:

A találkozó első perceiben a Dortmund uralta a játékszert, de a Bayernnek nem sokba tartott átvenni a mezőnyharc irányítását. Thomas Müller a 7. percben próbálkozott először, de a Weidenfeller mellett elpöckölt labdája nem jutott el a kapuig. A 13. percben Lewandowski egy leshelyzetet követően szerzett érvénytelen találatot, majd a 33. minutumban Xabi Alonso szabadrúgásból veszélyeztetett. Labdája nem sokkal haladt el a dortmundi kapu mellett. Három perccel később megszületett a megérdemelt vezetőgól, a kiválóan játszó Lewandowski a labda megtartása után a kiugró Müllert szöktette. A Weidenfellerről kipattanó próbálkozást Lewandowski fejelte be az üres kapuba. 1-0!

 

A második játékrészben aktivizálódott a hazai csapat, egyes statisztikák szerint a Dortmund a mérkőzés végéig 50,2 százalékban birtokolta a labdát a szervezetten védekező Bayernnel szemben. Marco Reus a 61. percben megszerezhette volna az egyenlítést jelentő találatot, kifelé kanyarodó lövése viszont alig tévesztette el Neuer kapuját. Ez nem a Bayern kapusán múlott. Annál inkább a 88. percben bemutatott óriási bravúr, amikor is Reus szabadrúgását óriási reflexszel hárította. Csakúgy tehát mint a müncheni odavágón, ezúttal is az egykori BVB támadó Robert Lewandowski találata döntötte el a mérkőzést.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Ma egy fontos lépést tettünk, a hátralévő hét meccsből még négyszer kell győznünk, hogy bajnokok legyünk. Szívesen játszottam volna másképp, mint ahogy ma játszottunk, de természetesen így kellett játszani, amilyen kezdőcsapatot kijelöltem. Nehéz volt Dortmundban győzni. A második félidőben nagyon jól védekeztünk, de nem játszottunk jól. Ennek ellenére jó csapatot alkottunk. Szeretném kifejezni a gratulációmat és Danténak ajánlani ezt a győzelmet. Az elmúlt időszakban keveset játszott, de nagyon fontos számunkra. Szívesen birtokolnék 1000 Dantét a csapatomba. Thiago sokáig nem volt bevethető, pechje és pechje volt. Most újra itt van. Ez egy nagyszerű hír számunkra.

Philipp Lahm: A végéig szoros volt. Jól védekeztünk, csak Marco Reusnak volt játékszitációból helyzete. A saját labdabirtoklásunkat ma nem jól teljesítettünk, túl keveset volt nálunk a labda. Ez egy munkásgyőzelem volt. Mindig különleges Dortmundban győzni.

Thiago Alcantara: Ez egy igazán nagyon érzelmes pillanat volt ma számomra. Nagyon sokáig kellett egyedül edzenem, de most újra itt vagyok. Nem csak a napokat, sajnos a hónapokat is számolnom kellett. De ez az életünk és a futball ilyen. A szurkolók nagyon érzelmesek voltak, nagyon támogattak engem. Mindent szeretnék megköszönni a klubnak, különösen az edzőknek. Mindannyian nagyon sokat segítettek nekem. A csapat klassz volt. Tíz perc után nagyon fáradtnak éreztem magam, de remélem utolérem magam és aztán lépésről lépésre egyre több percet játszhatok. Még mindig annyi kedvem van a labdarúgáshoz, mint korában, de most még jobban értékelem. A cél mindig ugyanaz marad: meccseket és címeket nyerni.

Érdekességek, statisztikák:

  • A 61. Bundesliga meccsén az 50. győzelmet ünnepelte Pep Guardiola. Ez rekord.
  • A Dortmund a legutóbbi három tétmeccsén nem szerzett gólt a Signal Iduna Parkban.
  • A Bayern több mint kétszer annyi pontot gyűjtött, mint a Dortmund (67 és 33).
  • A Dortmund az ötödik hazai vereségét szenvedte el az idei szezonban.
  • A Bayern csak 51 százalékban birtokolta a labdát és csak hét kapuralövést adott le – Pep Guardiola irányítása óta ezek a legrosszabb mutatók.
  • Robert Lewandowski 44-edszerre szerzett Bundesliga gólt a dortmundi arénában. Ma először nem a Dortmund játékosaként.
  • A Dortmund kétszer annyiszor próbálkott kapuralövéssel, mint a Bayern, de a 15 kísérletből csak 2 ment kapura.
  • Alonso, Schweinsteiger és Lahm most először léptek pályára együtt a Bayernben. A két német az Argentina elleni VB döntő óta első alkalommal találkoztak a pályán.
  • A Bayern csapatában még soha nem szerepelt három spanyol játékos egyidőben a pályán.
  • Thiago 2014 március 29.-e óta először lépett pályára.
  • A Bayern négy év után először passzolt ilyen rosszul egy mérkőzésen, az átadások 78,1 százaléka találta meg a csapattársat.
  • Philipp Lahm 147 nap után szerepelt újra a Bayern kezdőjében.
  • Robert Lewandowski a 14 bajnoki találatát szerezte.
  • Jerome Boateng a 100. Bundesliga meccsét játszotta a Bayern színeiben. Összesen ez volt a 185. pályára lépést a német bajnokságban.

A Bild osztályzatai:

Neuer 2 – Dante 4, Boateng 2, Benatia 3 – Alonso 3 – Bernat 3, Schweinsteiger 3, Lahm 3, Rafinha 3 – Müller 2, Lewandowski 1

BORUSSIA DORTMUND – FC BAYERN 0:1 (0:1)
Borussia Dortmund Weidenfeller – Sokratis, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gündogan (79. Mkhitaryan), Bender – Blaszczykowski (67. Kagawa), Reus, Kampl (67. Ramos) – Aubameyang
Cserék Langerak, Ginter, Kehl, Dudziak
FC Bayern Neuer – Benatia, Boateng, Dante – Rafinha, Lahm (69. Thiago), Xabi Alonso, Schweinsteiger (58. Rode), Bernat – Müller (79. Götze), Lewandowski
Cserék Reina, Pizarro, Gaudino, Weiser
Játékvezető Knut Kircher (Rottenburg)
Nézők 80.667 (teltház)
Gólok 0:1 Lewandowski (36.)
Sárga lapok Aubameyang, Schmelzer / Schweinsteiger, Xabi Alonso, Rode

Összefoglaló: 

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top