Átigazolási hírek

Robbéry utód: De Bruyne, Reus? Hazard? – Ribéry megszólalt

A klub a háttérben erőteljesen keresi a 2017-ig érvényes szerződéssel rendelkező Robbery páros utódját. Vajon ki lesz az? A bayernszektor előrejelzését is olvashatjátok.

robutod

Ribéry a Sport Bildnek szólalt meg az utódkeresésről.

„Természetesen fontos játékosok vagyunk a klubunk számára. A pályán olyan kvalitásaink vannak, amelyek más játékosoknak talán nincsenek meg. Szeretjük a rizikót, szívesen egyvéegyezünk, támadunk. De természetesen gyakran szabálytalankodnak ellenünk, sőt vadásznak ránk.”

Franck Ribérynek kétségei vannak afelől, hogy a Bayernnel szóba hozott Kevin de Bruyne képes lenne őt, vagy Arjen Robbent pótolni a csapatnál.

„Ő egy szuper játékos, de ha figyelem a játékát, azt állapítom meg: Ő más, mint Arjen vagy én. Ő nem olyan játékos, aki fogja a labdát és cselezni kezd, aki szívesen tud magával szemben ellenfelet. De Bruyne szuper a kontratámadásoknál és ha van területe. A Bayernnél legtöbbször csak három, négy métered van, nagy területed viszont nincs.” – mondta Ribéry reagálva a Sport Bild állítására, miszerint az ő utódjaként számolnak a belgával a klubnál. Franck természetesen valamelyest enyhített kijelentésén: „De ő egy nagyon jó és fiatal játékos, még tanulhat.”
A Dortmund elleni meccset több mint valószínűleg kihagyó francia sztárjátékos Marco Reus játékstílusát is hasonlóan jellemzi: „Reus is inkább egy olyan játékos, mint De Bruyne, egy olyan, akinek területre van szüksége.” Hogy Ribéry számára ki az, aki jobban passzolna a szélre? „Eden Hazard! Ő mindig támad, szeret rámenni az ellenfélre. De ő a Chelseaben játszik – túl drága lenne a Bayernnek.” Bizonyosan? Jan-Christian Dreesen, a Bayern gazdasági embere nemrégiben elmondta, képesek lennének 100 millió eurót is kiadni egy játékosért, ha az teljesen illeszkedne a Bayern játékába.

A 31 éves játékos az utódkeresés ellenére természetesen még nem gondol arra, hogy a Bayernnél lejárt volna az ő, és Arjen Robben ideje: „Higgyék el, olyan játékosokat mint Arjen és én, nem találnak olyan könnyen a világon. Természetesen a klubnak gondolnia kell arra, mi lesz utánunk. De Arjen és én még nem végeztünk!”

Aki egy forró esélyes lehet a Bayern nyári átigazolási listáján, az a bayernszektor szerint nem más, mint Raheem Sterling. A 20 éves tehetség nyilvánosan beszélt a Liverpoollal való szerződéshosszabbítási tárgyalások szüneteltetéséről, valamint arról, miért utasította vissza az angolok heti 100 ezres álomfizetését. Sterling címeket szeretne nyerni, amelyre a Liverpool csapatában nincs lehetősége. Mint ahogy korábban olvashattátok, a Bayern körüli német futballmédia leghitelesebb lapja a BILD, valamint a nemzetközi labdarúgás egyik, ha nem legszavahihetőbb átigazolási guruja, az olasz Gianluca di Marzio is szoros összeköttetésbe hozta egymással a német rekordbajnokot a villámgyors támadóval. A hírek szerint Pep Guardiola már kiadta a feladatot játékosügynök öccsének, Pere Guardiolának, hogy puhatolózzon Sterling képviselőjénél egy esetleges átigazolással kapcsolatosan. Mint ahogy azt Jan-Christian Dreesen elmondta, nem volt még olyan kérése a Bayern jelenlegi edzőjének, amelyet ne teljesítettek volna. Ha Pep valóban akarja Sterlinget, és a Bayern megakarja tartani Pepet, akkor jó esély van a kreatív játékos esetleges szerződtetésére. Természetesen ez rengeteg pénzbe fájhat a Bayern Münchennek. Sterling iránt állítólag a Manchester City és a Real Madrid is érdeklődik, amely igencsak felverheti a játékos árát. Hogy a Bayern mennyit lenne képes kiadni egyetlen játékosért? Dreesen szerint akár 100 milliót is. Raheem Sterling gyakorlatilag a támadósor bármely területén bevethető, fiatal, gyors, ambíciózus , de szerény játékos, aki karakterileg is tökéletesen illeszkedne ebbe a Bayern Münchenbe. Ki ne játszana szívesen egy oldalon mondjuk David Alabával? Vagy akár Thiago és Götze mellett? Pep Guardiola irányítása alatt? Sterling címeket és karriert akar, a pénz és a felhajtás nem érdekli.

Ha igazán akarjuk őt, akkor 2015 nyarán rekordösszegért fog érkezni a Bayern Münchenbe – vagy nem.

Jóval költséghatékonyabb, de zsákbamacskább igazolás lehet a korábban szóba hozott játékosok egyike, Roberto Firmino és Luciano Vietto. Egy biztos, újfent izgalmas átigazolási ablak elé nézünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top