Bajnokok Ligája

Guardiola: Csak a továbbjutásra gondolok

Pep a Shakthar elleni meccs előtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

pepp

A lehetséges aggodalmakról: Nagyon jól ismerem a Shakthart és az edzőt is. Jól elemeznünk kell az ellenfelet. Nagy bizalmam van a játékosok felé, hogy ezt a mérkőzést holnap megnyerik. Martínezen, Thiagon és Lahmon kívül minden játékos bevethető.

A Shathar kvalitásairól az európai és a német klubokat összehasonlítva: Ugyanolyan kvalitásokkal rendelkeznek mint Németországban a nagycsapatok. A játékstílusuk szuper agresszív, mint Németországban. Gyors kontrákat is alkalmaznak, csakúgy mint itt. Amennyiben a Shakthar a Bundesligában szerepelne, bajnokesélyesek lennének.

Lewandowskiról és a fejlődési területeiről: Nagyon elégedett vagyok Robert Lewandowski teljesítményével, a fontosabb meccseken mindig játszott. Fontos mozdulatokat végez a támadósorban. Lehet, hogy a középályások még nem igazán találták meg őt, de ha több passzot kap, még több gólt fog szerezni.

A Donyeckkel kapcsolatos tapasztalatairól: Szinte mindig szoros meccset játszottam velük. Az edzőjük még mindig ugyanaz, hat, hét játékos régóta van náluk. Ezért nehéz lesz. Nagyon nagyon elégedett voltam az ukrán teljesítményünkkel. Sokan nem ismerik a Donyeck játékosait, pedig nagy kvalitásokkal rendelkeznek. A hlnapi meccset kontrollálni akarjuk, csakúgy mint az első meccs első félidejét. Nagy tiszteletem az ellenfél, az edző és a kvalitás előtt.

A taktikáról: Inkább gólt akarok, mint megakadályozni azt. A büntetőrúgásokat nem gyakoroltuk.





Lewandowskiról és Lahm visszatérésének összefüggéséről: Philipp holnap sajnos nem passzolhat Robertnek. De nincs is úgy, hogy ha Philipp játszik, Lewandowski automatikusan több átadást kap. Természetesen remélem, hogy ő és Thiago hamarosan visszatér.

A lehetséges konzekvenciáról, amennyiben a Bayern kiesik: Én még egy fiatal edző vagyok, de tudom, mi történik, ha elszalasszuk a negyeddöntőt. A Bayern egy nagy csapat. Tudom, milyen szituációban vagyunk. A Barcelonánál voltam, ismerem. De most, ebben a pillanatban, a mérkőzés előtt, mindig csak a továbbjutásra gondolok.

Ribéry játékstílusáról: Szükségünk van az érzelmeire. A legjobb Franckra van szükségünk az ő karakterével. Természetesen kontrollálnia kell magát, ezt ő is tudja. De nekünk saját magunkra és a játékstílusunkra kell koncentrálni.

A Shakthar lehetséges meglepetéseiről: Megtörténhet, számolnunk kell ezzel. De általánosságban úgy gondolom, hogy egy hasonló szisztémával fognak pályára lépni mint mások. A különbséget a játékosok kvalitásai jelentik majd, hogyan döntenek majd egy döntő szituációban. Erre szerencsére Mircea Lucescunak nincs befolyása.

A meccs előtti lehetséges feszültségről és nyomásról: Nyugodt és magabiztos vagyok, ez a Bajnokok Ligája. Ha a a Hannover ellen, vagy más ellen mennénk, több aggodalom lenne bennem. A játékosaim jobban tudják nálam, mennyire fontos ez a mérkőzés. Nem csak nekem, hanem a klubnak, a jáétkosoknak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top