Egyéb

Lahm csapatedzésen, a középpályán játszana

Négy hónap kihagyás után tért vissza a Bayern világbajnok csapatkapitánya.

pl

Négy hónappal azt követően, hogy Philipp Lahm egy edzésen bokatörést szenvedett, hétfőn újra csapatedzésen vett részt, amely a visszatérés előtti utolsó lépcsőfok egy játékos számára. „Philipp újra labdával van. Jó benyomást keltett a hosszú kihagyása után” – mondta Manuel Neuer az fcbayern.de-nek két nappal a Shakthar elleni BL-nyolcaddöntő visszavágó előtt.

Amennyiben a Bayern továbbjut a királykategóriában, a negyeddöntőben már Philipp Lahmra is számíthat Pep Guardiola mester. „Egyértelmű, ez nem probléma. Soha nem volt sok időre szükségem, hogy elérjem a topformámat. Minden a terv szerint halad.” – nyilatkozta Lahm a Kickernek.





Kérdés, az edző elsődlegesen melyik pozícióban látja Lahmot a jövőben: a jobbhátvéd, vagy a védekező középpályás szerepkörben. Guardiola tavaly előszeretettel pakolta a Bayern csapatkapitányát a középpályára, amelyet Joachim Löw is alkalmazott – egészen a VB végjátékáig, amikor végül úgy látta jónak, Lahmnak az eredeti pozíciójában, a jobbhátvéd poszton kell szerepelnie.

„Nem úgy van, hogy már nem vagyok jobbhátvéd. De mindenki tudja, hogy szívesebben játszom a középpályán. Az edző szívesen alkalmaz a középpályán. Az elmúlt szezonban bebizonyítottam, hogy tudok hatosként játszani.” – hangsúlyozta a müncheni születésű világklasszis.

Lahmra óriási konkurenciaharc vár a középpályán, ha mindenki egészséges lesz, amely ha minden szerencsésen alakul, hamarosan bekövetkezik. A középpálya visszavontabb pontjára rajta kívül Schweinsteiger, Xabi Alonso, Alaba, Rode, Thiago és Javi Martínez is pályázhat, jövőre pedig csatlakozik Joshua Kimmich is, aki a találgatások szerint akár már első évében meghatározó szerepet játszhat a Bayern középpályáján.

„Xabi és Bastian két kiváló világklasszis, akik biztosan tudnak egymás mellett játszani. Attól függ, hogy néz ki körülöttük a csapat. Az őszi szezonban Xabival középen és velem jobboldalon jól funkcionáltunk.” A kapitány viszont bekorlátozta az általa látott lehetőségeket: „Az Alonso-Schweinsteiger-Lahm középpályát csak nehezen tudom elképzelni.”


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top