Bundesliga

Jól sikerült BL főpróba Hannoverben

11 pontra növelte előnyét a Bayern a bajnokságban.

Sorozatbeli 5. Bundesliga győzelmével egy újabb lépést tett a címvédés felé a Bayern. Azt követően, hogy a Wolfsburg csapata nem volt képes pontot szerezni Augsburgban, 11 pontra nőtt a bajorok előnye a tabellán. A müncheniek Müller duplájával és Xabi Alonso idei harmadik szabadrúgásgóljával győztek a vezetést megszerző Hannover együttese ellen.

Pep Guardiola a szerdai, Braunschweig elleni DFB-kupameccshez képest három pozícióban változtatta meg kezdőcsapatát: Schweinsteiger, Ribéry és Lewandowski ezúttal a padon, míg Badstuber, Bernat és Müller a startformációban kezdte a mérőzést. A Bayern egy 3-2-4-1-es hadrendben lépett pályára, majd fél óra játékidő után egy négyvédős rendszerre állt át.





Mérkőzés:

A hannoveriek agresszívan kezdték a mérkőzést, a Bayernnek pár perc szüksége volt arra, hogy átvegye a játék irányítását, a kapu előtt viszont ezúttal is bizonytalanul folyt a labda a vendéglábakon. Játékszituációból nem is igazán sikerült komoly lehetőséget kidolgozni az első félidőben. David Alaba a 7. percben egy 22 méteres szabadrúgásból veszélyeztetett, de a kevésbé jól helyezett lövését Zieler gond nélkül paskolta a kapu fölé.

A folyamatos nyomást gyakorló Bayern már már szokásos szitációból kapott gólt a 25. percben. A vendégek a Bayern magasan feltölt védekezése során kialakult üres területet használták ki a kontratámadás levezetésére, amelynek végén Kiyotake szerezte meg a vezetést a hannoveriek számára. 180 másodperccel később érkezett a válasz, Xabi Alonso egy jól helyezett szabadrúgásból vette be a hazai kaput, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását. Guardiola ezt követően szinte egyből belenyúlt a taktikába, egy belsővédő helyett egy támadó, azaz Dante helyett Lewandowski érkezett, de említésreméltó szituáció már nem történt az első játékrészben.

[KGVID width=”640″ height=”360″]http://giant.gfycat.com/DazzlingFrayedDikdik.webm?_=1[/KGVID]

A térfélcserét követően a Bayernnek meggyűlt a baja a szenvedéllyel játszó, illetve védekező hannoveriekkel. A vendégek részéről az első 16-oson belüli kapuralövési kísérlet az 52. percben, Lewandowski részéről érkezett, veszélytelenül. A 61. percben egy vitatott szituációt követően büntetőt ítélt a játékvezető a Bayernnek. A talajtól fél méterre fejelni próbáló Lewandowski kisebb, nem szándékos rúgást kapott a fejére, amelyet Tobias Welz szabálytalannak ítélt. Thomas Müller szokásához híven magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A vezetőgól megszerzése, valamint Ribéry és Schweinsteiger becserélése után könnyebbé vált a müncheniek játéka, amely egy újabb góllal fizetődött ki. Ribéry álomszép beadását Thomas Müller fejelte be Zieler kapujába, megszerezve idei 11. bajnoki találatát. Komolyabb szituáció már nem nagyon alakult ki, a mérkőzés csendben lepörgött.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: A hannoverieknek szuper védelmük volt, ezért nehéz mérkőzés volt számunkra. Mivel a Wolfsburg nem szerzett pontot, ez nekünk egy szép hétvége. Vasárnap szünet, hétfőtől már a Bajnokok Ligájára és a Shakthar Donetskre koncentrálunk.

Dantéról: A srác fantasztikus. Dante az egyik legjobb profi, akivel edzőként valaha is találkoztam. Tudom, hogy valamelyest kellemetlen neki, hogy korán lecseréltem, de taktikai szempontból volt, ezt ő is tudja.

Holger Badstuber: A Hannover nagyon mélyen védekezett, ez megnehezítette a dolgunkat. A talajviszonyok nem voltak egyszerűek. Nem tudtuk a labdát olyan gyorsan járatni és nem mozogtunk be olyan jól az üres területre. A második félidőben jobbak voltunk. Ez egy munkás győzelem volt.

Thomas Müller: A válogatott edzésen gyakoroljuk a büntetőet, ezért Ron-Robert Zieler ismer egy kicsit; de úgy tűnik nem eléggé(nevet). Mások a büntető előtt még gondolkodnak, mit csináljanak másképp, de én eddig elégedett vagyok a saját rendszeremel és ezért nem változtatok.

Matthias Sammer: A mentalitás volt ma a döntő, egy szuper morált és mentalitást mutattunk fel. A csapat kitűnően teljesített a német kupa és a BL meccs között. Készen állunk a szerdára, de tudjuk, hogy egy veszélyes ellenféllel találkozunk és egy topteljesítményt kell nyújtanunk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.

A pálya itt katasztrófa. Tudom, hogy a Hannovernek sok problémája van, de úgy gondolom, hogy jót tenne a csapatnak, ha egy jobb pályán és jobb körülmények között játszanának. Ilyen pályán nem tudsz játszani.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a legutóbbi 8 Hannover elleni tétmérkőzését megnyerte.
  • A Bayern a legutóbbi 8 Bundesliga meccsét megnyerte, amelyen Manuel Neuer volt a kapitány. Gólarány: 26:1
  • Xabi Alonso a harmadik gólját szerezte a Bayernben, mindegyiket közvetlen szabadrúgásból.
  • A Hannover ellen legutóbb 2013 novemberében ítéltek büntetőt.
  • Thomas Müller 18 tétmérkőzésbeli büntetőből 16-ot értékesített.
  • A Bayern csak az 52. percben adta le az első kapuralövését a 16-oson belül.
  • Arjen Robben a 126. Bundesliga mérkőzésén a 100. győzelmét ünnepelhette. Ez az új Bundesliga rekord.
  • Alonso az idei bajnokságban már 2 gólnál és 4 asszisztnál jár – ez pont annyi, mint amennyit Kroos elért a teljes tavalyi szezonban.
  • Xabi Alonso az idei Bundesliga szezonban több gólt lőtt, mint a legutóbb négy szezonjában a Real Madrid játékosaként.
  • Alonso megkapta az ötödik sárga lapját, így a Shakthar meccsen kívül kihagyni kényszerül a Werder Bremen elleni találkozót is. A brémaiak házi gólkirálya, Franco Di Santo szintén a sárgák miatt nem léphet pályára a Bayern ellen.
  • A Bayern a legutóbbi négy bajnokiján összesen 21 gólig jutott.

A Bild osztályzatai:

Neuer 3 – Badstuber 4, Dante 5, Boateng 3 – Bernat 3, Alonso 2, Alaba 3, Rafinha 3 – Götze 5, Müller 2, Robben 3

Cserék: Lewandowski 3, Ribéry 2, Schweinsteiger 3

HANNOVER 96 – FC BAYERN 1:3 (1:1)
Hannover 96 Zieler – João Pereira, Marcelo, Schulz, Albornoz – Schmiedebach (76. Ya Konan), Sané – Briand (68. Prib), Kiyotake, Bittencourt – Sobiech (58. Joselu)
Cserék Königsmann, Sakai, Stankevicius, Andreasen
FC Bayern Neuer – Boateng, Dante (32. Lewandowski), Badstuber – Xabi Alonso (68. Schweinsteiger), Alaba – Rafinha, Robben, Götze (53. Ribéry), Bernat – Müller
Cserék Reina, Benatia, Rode, Pizarro
Játékvezető Tobias Welz (Wiesbaden)
Nézők 49.000 (teltház)
Gólok 1: 0 Kiyotake (25.), 1:1 Xabi Alonso (28.), 1:2 Müller (61.), 1:3 Müller (72.)
Sárga lapok Bittencourt / Xabi Alonso, Bernat, Ribéry


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top