Átigazolási hírek

Dante visszatér a ‘Gladbachba?

A brazilt a legutóbbi meccsen már a 32. percben lecserélte Pep Guardiola.

dante

Holger Badstuber visszatérésével egyre inkább úgy tűnik, hogy Dante parkolópályára kerülhet a Bayern Münchennél. A 31 éves belsővédő a Wolfsburg elleni 4:1-es vereség óta fürdik a kritikákban, a Bayern magasan feltolt védekezéséhez a sebessége a legtöbb esetben nem elegendő. A brazil keretbe az elmúlt időkben meghívót sem kapó játékos a Hannover ellen kezdőként léphetett pályára, de 32 perc után Pep Guardiola – taktikai okokra hivatkozva – lecserélte őt Robert Lewandowskira.

„Ilyen korán lejönni soha nem jó, de a Hannover 11 emberrel védekezett, nem volt szükség három belsővédőre.” – nyilatkozta Dante a mérkőzés után.

„Dante egy világklasszis típus és egy fontos játékos számunkra. Megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ő egy csodálatos srác, aki a csapatunkban extrém nagy elismertségnek örvend. Tudjuk, hogy egy kicsivel többet áll a kritikák kereszttüzében, de ezt nem engedjük.” – fűzte a témához Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója.

„Taktikai ok miatt történt. Ő az egyik legjobb profi, akivel a karrierem során találkoztam.” – mondta el a mérkőzés után Pep Guardiola.






Jerome Boateng kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, valamint a következő meccsekre már visszatér Mehdi Benatia is. Holger Badstuber szintén élvezi az edző bizalmát, de heteken belül a belsővédő pozícióban is helyt álló Javi Martínez is visszatér. Ha a szituáció úgy kívánja, a multifunkcionális David Alaba szintén egy opció lehet Guardiola számára a belsővédő pozícióban, így a jelenlegi állás alapján Danténak a következő év nem kecsegtet túl sok biztatóval – legalábbis a Bayern játékosaként.

A brazil excsapata, a Borussia Mönchengladbach a következő szezonra egy erős belsővédőt keres. Max Eberl, a bolhák menedzsere a Sky adásában beszélt a lehetséges jövőről: „Dantéval még áll a kapcsolat, sosem szakadt meg. Meglátjuk hogy folytatódik számunkra, és hogy folytatódik neki. Danténak nálunk egy nagyon sikeres időszaka volt, de nem szeretnék belemenni abba, hogy visszaakarjuk-e őt szerezni vagy sem.”

Dantét 2017-ig szóló szerződés köti a Bayern Münchenhez.

Hozzászólnék

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top