Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Az FC Bayern az én klubom

Philipp Lahm a Sport1-nek beszélt múltról, jelenről és jövőről.

lahm

A visszatéréséről: Újra a zöld gyepen vagyok. Ismét tudok futni, egy kicsit labdázni is. Úgy tippelem, hogy egy héten belül újra beszállhatok a csapatedzésekbe. Meglátjuk hogy reagál a lábam, ha újra a csapattal tréningezek. Attól függően fogok a válogatott szünet előtt vagy után ismét pályára lépni. Talán a dortmundi találkozót sikerül elérnem.

A konkurenciaharcról: Az edző boldog, ha minden játékos a rendelkezésére áll. Ez mindig a legpozitívabb. Ezt követően olyan játékosok ülhetnek a padon, akiknek ez nem megszokott. Ez természetesen egy nehéz szituáció, de ez van. Az FC Bayern egy topcsapat, mindig lesznek változások, mert egyszerűen sok játékos van a keretben. Azért hogy minden sorozatban sokáig játékban legyünk, szükségünk van egy nagyon mély keretre.

Egy lehetséges visszavonulásról 40 évesen: Ezt nem tudom elképzelni. Mindig elmondtam, számomra ez az utolsó szerződés. Ha minden ideális lesz és 100 százalékosan fitt leszek, talán beszélhetünk még róla. De tulajdonképpen az a tervem, hogy 2018-ban befejezem a karrierem. Egyszerűen szívesen veszem, ha felkészülnek egy ilyen bejelentésre, ahogy ezt a válogatottnál is tettem, ahol egyszerűen már régóta eldöntöttem, hogy ezután a VB után vége. Így van ez most is, régóta mondom: Ezen a ponton egyszerűen vége. Mindig sokminden történhet és ezért nem szabad soha azt mondani, hogy soha. De a tervem az, hogy 2018-ban befejezem.

A múlt átigazolási gondolatairól: Ilyesmi miatt a karrierem során még soha nem volt álmatlan éjszakám, de a 2008/2009-es szezonban elgondolkodtam rajta. Egy jó spanyol klub érdeklődött, ebben az időszakban nemzetközileg nem voltak olyan nagy sikereink az FC Bayernnel. Az, hogy valaki eljátszik a gondolattal, teljesen egyértelmű. De számomra mindig az volt a legszebb, hogy a csapatommal, az FC Bayernnel nemzetközileg eredményes futballt játsszunk és mindig a topon maradjunk. Talán korábban meglehett volna a lehetőségem a Bajnokok Ligáját megnyerni, de az a dolog számomra, hogy az én klubommal nyerjek, sokkal nagyobb volt.





Münchenről és az FC Bayern környezetéről: A klubnak hagyományai és családias környezete van. Egyszerűen szívesen vagyok itt Münchenben. A családom és a barátaim is itt vannak. Szeretem Münchent, nagyon jól érzem magam itt, itt váltam naggyá és sokmindent köszönhetek az FC Bayernnek.

Egy lehetséges állásról a Bayern vezetőségében 20 éven belül: Nagyon  is el tudom képzelni, hogy 2018 után is a Bayernben maradjak. De nem edzőként, ezt jelenleg egyáltalán nem tudom elképzelni. Világos, hogy a szerepemről vállalkozóként a Sixtusnál tapasztalatot akarok gyűjteni a jövőre. Hogy a Bayernnél sikerülni fog-e, meglátjuk. Ez még messze van. Az, hogy az olyan játékosok, mint Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger vagy én itt vagyunk és gyökeret vertünk Münchenben, egyértelmű. Az is, hogy szívesen ittmaradnánk.

A Borussia Dortmund szezonjáról: Megvan még a lehetőségük feltámadni. Jürgen Klopp megtartása jó döntés volt – ez jelenleg megmutatkozik, most egy szériába kezdtek bele. Természetesen a többi csapat eredményeitől is függnek. De ha egy csapatban megvan a potenciál, hogy zsinórban több meccset megnyerjenek, az egyértelműen a Dortmund.

Pep Guardiola esetleges szerződéshosszabbításáról: Kívánom, hogy megtegye. Nekem még 2018-ig van szerződésem, miattam hosszabíthat. 2018-ig mindenképp itt leszek, az edzőnek 2016-ig, tehát még egy évig van szerződése. Meglátjuk hogyan dönt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top