Bundesliga

Pep: A Bundesliga számomra a legszebb

Pep Guardiola a Hannover elleni idegenbeli mérkőzés előtti napon válaszolt az újságírók kérdéseire.

pep96

A meccsről: Még 33 pont megszerezhető ebben a szezonban. Ez nagyon sok. Holnap elsősorban a Hannoverre koncentrálunk. Egy nagyon jó őszi szezont futottak. A legutóbbi hét meccsüket nem nyerték meg, ezért a játékosok és az edző ott veszélyben vannak. Holnap újra a személyem szerinti legerősebb csapat fog játszani.

Benatiáról: Fájdalom nélkül edzett az elmúlt napokban. Ez nagyon jó számunkra. A kondíciója talán még nem a legjobb, de ez egy fontos hír számunkra.

Pár játékos Braunschweig elleni önkritikus hangvételéről: Örülök, ha a játékosaim a mérkőzést egyedül is elemezni tudják. Pontosan tudják, milyen a jelenlegi szintünk. Ehhez nem szükséges az én véleményem. A legutóbbi meccsek nem mindig voltak könnyűek. Sokat futottunk, de gyakran nagyon szoros volt. Volt pár problémánk, de a játékosaim akarnak.

Ribéry Brauinschweig elleni utánrúgásáról: Franck Ribéry a saját érzelmei nélkül nem tud játszani. Nem kritizáltam őt. Játékosként néha én is hasonlóan reagáltam, de természetesen kontrollálni kell. Párszor már 10 emberrel kellett játszanunk. Ez nem egyszerű. De akarom az ő habitusát, szükségünk van rá. Enélkül nem vagyunk topcsapat.

A Shakhtar BL meccsről: Tudom mennyire fontos ez a mérkőzést. De a legfontosabb a bajnokság. A Bundesliga számomra a legszebb. Még öt napunk lesz a Hannover meccs után, ez elég idő a regenerálódásra.





A saját érzelmeiről: Nehéz kontrollálni. Néha nem igazán tudom kontrollálni magam, de azt akarom, hogy a játékosaim az érzelmeikkel játsszanak.

A regenerálódásról: A játékosaim fittek. Ez már csak a mentalitásról és a szenvedélyről szól. Senki sem fáradt, egyszerűen meg kell mutatnunk a szenvedélyünket. Mindenkinek volt télen 6 hét szünete. A Bundesligának csak akkor van vége, mikor megkapod a salátástálat.

Az Alaba-Ribéry párosról: David és Franck egy szuper kombináció. Mondtam nekik, ha lehetőségük lesz rá, zakatoljanak.

A szezon utolsó fázisáról: Azért küzdünk, hogy megvédjük a címeinket és győzzünk. De ehhez természetesen szükség van a tűzre.

A téli szünet befolyásáról: A ritmusunk és a fizikai állapotunk jó. Ha rosszul játszunk, akkor nem a fitneszünk a rossz, hanem a taktika. A játékosok mindig jól edzenek.

A ritmusról: Ha jól játszunk, soha nem gondolok a ritmusra. A játékosaim fiatalok, alszanak és jól táplálkoznak. A ritmusunk Wolfsburgban még hiányzott. De 95 százalékkal egyszerűen jobb volt az ellenfél.

A támadósorról: Jobban kell támadnunk. A védelmünk jól áll, az ellenfeleknek csak kevés lehetősége van ellenünk. Legutóbb sok gólt lőttünk, mert jó játékosaink vannak. De véleményem szerint még tudunk fejlődni támadásokban. A terület elosztásánál néha még van pár problémánk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top