Német Kupa

Továbbjutás a DFB-kupában

A Braunschweiget 2-0-ra legyőzve jutott a legjobb 8 közé a Bayern.

ala

A Bayern egy Braunschweig felett aratott 2-0-ás győzelemmel bejutott a német kupa 2014/2015-ös kiírásának negyeddöntőjébe, így már csak két mérkőzést kell megnyernie, hogy bejusson a berlini nagydöntőbe. A lelkesen védekező vendégek elleni gólokat két egyéni villanás döntötte el, előbb Alaba csillogtatta meg szabadrúgáslövő-technikáját, majd Götze egy szólót követően talált a hálóba, bebiztosítva a Bayern sorozatbeli 15. kupagyőzelmét.

Az Allianz Aréna teltházas stadionjában lejátszott mérkőzésen egy óriási Bayern mezőnyfölényt láthattak a nézők, amely a kapu előtt már nem tudott kellőképpen kifizetődni a braunschweigiek jól megszervezett védekezése miatt.

Pep Guardiola két pozícióban változtatta meg kezdőcsapatát a Köln ellen 4-1-re megnyert mérkőzéshez képest: Xabi Alonso és Dante került be Müller és Badstuber helyett, akik a padon kezdték a mérkőzést.

Mérkőzés:

Csakúgy mint a hétvégi, Köln elleni mérkőzésen a Bayern ismét óriási irammal kezdte a találkozót, amely több lehetőséget is biztosított a hazaiak számára. Franck Ribéry többször, valamint Lewandowski és Rafinha is próbálkozott, de igazán nagy helyzetet nem lehetett felírni – csak a Bayern meddő mezőnyfölényét. A hazaiak a meccs során a 81%-os labdabirtoklási arányt is elérték, a középpályán olykor olykor örömjátékszerű kombinációkat is láthattunk, de a kiválóan szervezett braunschweigi védelmen nem nagyon sikerült gólt érő rést találni. Ha játékból nem, szabadrúgásból végül sikerült megszerezni a megnyugtató vezetőgólt, méghozzá az első félidő hosszabításában. Természetesen David Alaba volt az ítéletvégrehajtó, gyönyörűen eltalált lövése a lécet érintve került a vendégek kapujába. 1-0!

[KGVID width=”640″ height=”360″]http://giant.gfycat.com/FrenchDifficultBee.webm?_=1[/KGVID]

A második játékrészben a játék képe szinte semmit nem változott, a Braunchweig nem nagyon próbálta meg kiegyenlíteni a meccset, inkább a minél kevesebb bekapott gólra törekedtek. A Bayern nagy nyomást helyezett a védelemre, amely néha unalmas labdajáratásba ment át, sokszor túlgondolták a támadásokat. Mario Götze az 56. percben megunta a passzolgatósdit, az üres területre becselezve magát került a vendégek kapuja elé, ahol már nem hibázott. A győzelmet bebiztosító találat után szintén a Bayern uralta a meccset, a Paderbornnak csak kisebb nagyobb fellángolásai voltak, amelyek nem voltak veszélyesek Manuel Neuer kapujára. Bernat, Rode és Müller beállása kicsit felrázta a Bayern játékát, amely akár újabb gólokat is eredményezhetett volna.

[KGVID width=”640″ height=”360″]http://zippy.gfycat.com/ExcellentInfiniteDartfrog.webm?_=1[/KGVID]

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Észrevettem, mennyire nehéz ez a sorozat. A Braunschweig szuperül teljesített. Korábban mindig megkérdeztek, hány gólt lövünk? Ötöt, hatot, hetet? A mai egy jó demonstráció volt, hogy mindig tisztelettel kell lenni az ellenfél iránt. Egy másodosztályú csapat kvalitásai valamivel kevesebbek, de szívvel játszanak. Fizikailag nem voltunk topformában, ennek ellenére irányítottuk a meccset. Elégedett vagyok, hogy a következő fordulóba jutottunk.

David Alaba: A Braunschweig nagyon agresszív volt, jól állt a védelünk és igazán megnehezítették a dolgunkat. Nem nagyon találtuk a réseket, habár a meccset egyértelműen domináltuk. Megérdemelten győztünk. Az látható, hogy nagyon törekvőek és sikeréhesek vagyunk, hogy elérjük a céljainkat.





Torsten Lieberknecht: Jobban akartunk fellépni, mint pár elsőosztályú csapat. Azt hiszem sikerült. Ha valaki kikap, természetesen csalódott – még ha a Bayern ellen is. Védelmileg sok dolgot megvalósítottunk, de a támadásokban körülményesek voltunk, habár a Bayern sok területet biztosított nekünk. A gondolatainkat most a St.Paulira kell helyezni.

Jerome Boateng: Jól kezdtünk, de hagytuk magunkat bealudni. Biztosan nem ez volt a legjobb meccsünk, sok labdát veszítettünk el. De végül az eredmény számít. Ez az egyetlen pozitívum. Ilyen teljesítménnyel a Donyeck ellen nem sikerül. A mai napot gyorsan ki kell pipánunk. Nem volt sok pozitívum. Még egyszer beszélünk róla, majd túllépünk rajta.

Manuel Neuer: A fontos, hogy továbbjutottunk. Egy nagyon lelkes csapat ellen játszottunk, amely jól és tömören alakította a területet. Ezért nem volt egyszerű, de minden tekintetben jobbak voltunk.

Franck Ribéry: Ez mindig egy furcsa találkozó. Az első 25 percben nagyon jól támadtunk, nyomást gyakoroltunk, de gólt nem sikerült elérni. A kupa mindig nehéz. A fontos, hogy győztünk.

Érdekességek, statisztikák:

  • David Alaba az idei 3 német kupameccs mindegyikén betalát.
  • A Bayern zsinórban 8. alkalommal jutott be a német kupa legjobb 8 csapata közé.
  • A Bayern sorozatbeli 15. kupameccsét nyerte meg. Legutóbb a Dortmund elleni döntőben szenvedett 5-2-es vereséget a csapat.

FC BAYERN – EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 2:0 (1:0)
FC Bayern Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Alonso, Schweinsteiger (77. Rode) – Robben (81. Müller), Götze, Ribéry (62. Bernat) – Lewandowski
Cserék Reina, Badstuber, Weiser, Pizarro
Eintracht Braunschweig Gikiewicz – Kessel (46. Korte), Decarli, Reichel, Sauer – Hedenstad, Correia, Boland (77. Khelifi) – Omladic (68. Düker), Zuck – Ryu
Cserék Petkovic, Vrancic, Hochscheidt, Theuerkauf, Khelifi
Játékvezető Dr. Jochen Drees (Münster-Sarmsheim)
Nézők 75.000 (teltház)
Gólok 1:0 Alaba (45.+1), 2:0 Götze (57.)
Sárga lapok Schweinsteiger / Kessel

 

https://www.youtube.com/watch?v=pMyrwQncTlQ

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top