Német Kupa

Előzetes: FC Bayern – Eintracht Braunschweig

A német kupa legjobb nyolc közé jutása a tét.

ae0f2c6b72690088bf7f610b853a72a2

A Bayern München a 21. kupadöntője felé vezető úton a Braunschweig együttesét kapta az idei kiírás nyolcaddöntőjében. A mérkőzés szerda este, az Allianz Aréna 75 ezer nézője előtt kerül megrendezésre, amelyet az Sport1 élőben közvetít 20:15-ös kezdettel. A két klub eddig ötször ütközött meg egymással a német kupában, amelyből a Bayern hármat, a Braunschweig pedig egyet nyert meg.

„Megtanultam milyen szép a berlini finálé” – mondta Pep Guardiola a Bayern keddi sajtótájékoztatóján a döntő atmoszférájáról, aki optimistán nyilatkozott a nyolcaddöntőbeli meccsről: „Az emberek azt hiszik, hogy már továbbjutottunk. De a legjobb teljesítményünket kell felvonultatnunk. Ha ez sikerül, jó lehetőségünk van a következő fordulóba jutni. Természetesen a negyeddöntőbe akarunk kerülni.”

„Tudjuk, hogy Berlin ebben az évben nagy szerepet játszik a német és az európai labdarúgásban. Tudjuk, hogy oda akarunk eljutni. Május végén, június elején elakarunk tölteni pár napot Berlinben. „ – nyilatkozta Müller. „De először a Braunschweiget kell legyőznünk. Nehéz feladatunk lesz.” – szólalt fel Badstuer is.

A Braunschweig formája nem mondható túl fényesnek, a Bundesliga másodosztályában a legutóbbi négy mérkőzésükön nyeretlenek (3 vereség, 1 döntetlen). „Bármi megtörténhet, ez olyan mint egy döntő.” – utalt Guardiola az egymeccses kieséses szakasz veszélyeire, aki kiemelte, Spanyolország oda-visszavágós rendszerében egyszerűbb a nagy csapatoknak továbbjutniuk, mint Németországban. A Braunchweig egyébként 21 idegenbeli meccsből egyszer sem tudta legyőzni a münchenieket.

Közös múlt:

Összesen: 43 meccs, 25 Bayern győzelem, 12 döntetlen, 6 vereség. Gólarány: 90:42
Hazai pályán: 21 meccs, 17 győzelem, 4 döntetlen, 0 vereség. 59:16-os gólarány.

A DFB-kupában: 5 meccs, 3 Bayern győzelem, 1 döntetlen, 1 Braunschweig győzelem. Gólarány: 7:3
Hazai pályán: 2 meccs, 2 győzelem, 4:1-es gólarány.

A két klub a tavalyi Bundesliga idényben is megmérkőzött, akkor két 2:0-ás Bayern siker született.

Hiányzók:

A Bayern részéről Lahm, Thiago, Javi Martínez biztosan, Benatia valószínűleg nem lép pályára. A marokkói a hírek szerint már jobban van, de szerepeltetése még túl korai, a hétvégén viszont már kaphat játéklehetőséget. A vendégeknél Havard Nielsen, Marc Pfitzner és Dennis Krupke nem léphet pályára.

Előzetes kezdőcsapatok:

A találkozó játékvezetője a 44 éves Dr. Jochen Drees lesz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top