Egyéb

Boateng: Örülnék, ha itt fejezhetném be a karrierem

A Bayern világklasszis belsővédője megerősítette a Barcelona nyári ajánlatát.

csm_51355-boateng_bayern_getty_7bb12440a8Jerome Boateng a Sport Bildnek megerősítette, hogy a Barcelona nyáron ajánlatot tett érte: „Valójában nem tudom, részletesen mennyit ajánlott értem a Barcelona. De az igaz, hogy volt felkérésem.”

A katalán klub a nyári átigazolási időszak végén próbálta meg leigazolni a világbajnok belsővédőt. „Ha egy olyan klub, mint a Barcelona érdeklődést mutat, az természetesen egy óriási megtiszteltetés. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hiszen ebben az időszakban már az új szezonra készültem az FC Bayernnel.”





Boateng a transfermarkt.de értékbecslése alapján a világ második legdrágább belsővédőjének számít a maga 40 millió eurójával, őt csak a 45 milliós Sergio Ramos előzi meg. „Hihetetlennek találom ezt az összeget, amely az elmúlt években így megnőtt. Természetesen egyrészről a jó teljesítménynek tudható be, főleg a VB győzelem után. De nem hagyom magam elvakítani: Még messze nem vagyok elégedett. Egy táblázat helyezése megtisztel, de végsősorban csak egy dolog számít: a címek.”

A Barcelona ajánlatát könnyen mondta le – függetlenül attól, hogy a Bayern semmiképp sem vált volna meg Boateng játékjogától. „Ma már nem kell az FC Bayerntől az FC Barcelonába igazolnod ahhoz, hogy megnyerd a Bajnokok Ligáját. A Bayernnél a világ négy legjobb klubjának egyikében játszom, sőt Németországban nincs ennél jobb hely. Örülnék, ha a karrieremet sokáig folytathatnám itt, és valamikor sok cím után itt is fejezhetném be azt.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top