Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Még több gól, még több győzelem

A lengyel támadó hétfőn adott  interjút az fcbayern.de-nek.

lewantorski

Robert, ébernek tűnsz. Az Oscar díjátadást múlt éjjel nyilvánvalóan nem nézted…
Nagyon szívesen megnéztem volna, viszont sajnos egyszerűen túl későn volt. De felkelés után olvastam, hogy egy lengyel film (Ida) kapott egy Oscart. Ezért nagyon elégedett vagyok (nevet). Szeretem a filmeket. Gyakran vagyunk úton, és ha épp nem könyvet olvasom, akkor szívesen nézek meg egy filmet.

Milyen jól aludtál szombaton, a Paderbornban szerzett két gólod után?
Teljesen normálisan (nevet). Jó meccs volt, amelyen hat gólt szereztünk. Fontos volt, hogy az első félidőben kétszer is betaláltunk. Ezáltal a második játékrész egy kicsit egyszerűbb volt.

Tegnap szabadnapotok volt. Mennyire fontos egy kis kikapcsolódás?
Mentálisan teljesen jót tett. Háromnaponta mérkőzünk. Ehhez szükség van a szervezetet kikapcsolni és szünetet tartani.

Hogyan telnek a sportkedvelő Lewandowski család szabadnapjai itt a környéken?
München egy nagyon nagyon szép város. Nagyon sokmindent csinálhatsz itt, mindegy hogy nyár vagy tél van, ráadásul az Alpok sincs messze. De szabadnapjaimon csak ritkán sportolok, mert mint mondtam, a szervezetemnek szüksége van a pihenőre. Szívesebben pihenek a családommal vagy csinálunk valami mást.

Melyik a kedvenc helyed Münchenben?
Egyszerűen túl sok van, hogy egyet kiragadjak. Varsóból érkeztem, ez is egy nagy, szép város, rengeteg látnivalóval. Csakúgy mint München! Nagyon jól érezzük itt magunkat.

A Paderborn elleni 6:0-ás győzelemnél újra feltűnt, mennyire komolyan veszitek az ellenfeleiteket – még akkor is, ha sima győzelemre álltok. Honnan jön ez az étvágy?
Ilyen a mentalitásunk. Mindig sok gólt akarunk lőni, mindegy hogy 1:0, 2:0 vagy 3:0 az állás. Mindig többet akarunk! Ezenkívül a nyolc pontos előnyünk a Wolfsburggal szemben még nem túl sok. A VFL eddig nagyon jól játszik, ezért a szezon végéig oda kell figyelnünk. Mindegy hány ponttal vezetünk: Mindig koncentráltnak kell lennünk.

20 Bundesliga meccsen 10 gólt szereztél és négyet készítettél elő, ráadásul a Bajnokok Ligájában is van két, a Német kupában pedig egy gólod. Mennyire vagy elégedett a mérlegeddel?
Kérdezd meg a szezon után is (nevet). Csakúgy mint minden támadójátékos, sok gólt akarok lőni és jól akarok játszani. Mindig ez a célom. De még sok feladat áll előttünk, ezért most még túl korai a mérleggel foglalkozni.

A Bayernnél sok a rotáció. Ez probléma nektek, játékosoknak?
Természetesen minden mérkőzésen szeretnék a kezdőcsapat tagja lenni. Ez normális! Ennek ellenére minden megfelelő. Megpróbálok jól játszani és gólokat lőni, ha a pályán vagyok. Nagyon elégedett vagyok az FC Bayernnél. Különösen akkor, ha betalálok. Akkor minden optimális.

Nagyon sokat dolgozol a csapatért. Mennyi örömet okoz ez egy gólkirálynak?
Olyan játékos vagyok, aki gyakran gondol a csapatára. Természetesen gólokat is akarok szerezni, de ha látom, hogy üres területet nyithatok a csapattársaim előtt, akkor megteszem – például amikor két ellenfelet magamra húzok. Ekkor a kollégáim jobb pozícióban vannak. És ez jó!

Apropó kollégák: Kivel érted meg magad legjobban a csapatban?
Bastiannal, Marioval és Pepével, de Rafinhával, Franckkal és Daviddal is. Tényleg sokmindenkivel. A csapaton belüli hangulat egyszerűen jó.

És ki a legnagyobb mókamester?
Van pár! Rafinha előkelő helyen áll azt hiszem, de Basti is közel áll hozzá (nevet).

Végezetül, melyek a személyes céljaid a szezon hátralévő részére?
Még több gól, még több győzelem.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top