Bundesliga

Könnyed győzelem Paderbornban

6-0-ra söpörte le a fél óráig emberhátrányban játszó ellenfelét a Bayern.

A Bayern a Hamburg elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal a Paderborn együttesét intézte el könnyedén. Lewandowski és Robben duplájának, valamint Ribéry és Weiser góljainak köszönhetően 6-0-ra győztek a müncheniek idegenben, a klub sorozatbeli 275. teltházas bajnokiján.

Pep Guardiola két pozícióban változtatta meg kezdőcsapatát a keddi, Shakthar Donyeck elleni 0-0-ás Bajnokok Ligája mérkőzéshez képest: Schweinsteiger és Götze helyett ezúttal Badstuber és Lewandowski rotálódott a csapatba. A csapatkapitányi karszalag Manuel Neuer birtokába került.

Mérkőzés:

A szenvedélyesen védekező Paderborn a találkozó elején megnehezítette a Bayern dolgát, a müncheniek csak a 24. percben lőhettek először kapura – más kérdés, hogy ez azonnal gólt eredményezett. Robben egy finom mozdulattal tálalt az üresen bemozgó Lewandowski elé, aki higgadtan lőtt Kruse lábai közé a hálóba. 1-0! A vezetést jelentő gól alig változtatta meg a mérkőzés képét, a hazaiak a méretes vereséget elkerülvén védték továbbra is kapujukat. A 37. percben, kissé szerencsés körülmények között viszont megszületett a Bayern második, megnyugtató gólja is: Müller gyenge, levágódott lövését Ribéry érte be az alapvonalon belül, majd középretett labdáját ezúttal is a lengyel támadó értékesítette. 2-0!





A térfélcserét követően a Bayern továbbra is a kezében tartotta a mérkőzés sorsának alakulását. Pár kisebb hazai próbálkozáson kívül nem forgott veszélyben Neuer kapuja, a 63. perctől Kruse ketrece annál inkább. Robben 16-oson belüli helyzetét Hartherz akadályozta meg szabálytalanul, a játékvezető kiállította az elkövetőt, a holland pedig bevágta a jogosan megítélt 11-est: 3-0! Tíz perccel később Ribéry a Bayern negyedik, míg a csereként beállt Weiser az ötödik gólért gondoskodott. A Bayern 19 éves tehetsége az első bajnoki gólját ünnepelhette a Bayern színeiben. Teljesítményének megkoronázásaként Arjen Robben a 86. percben bevitte a végeredményt kialakító 6. találatot is, amellyel már két góllal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

scp

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Pep Guardiola: Nagy komolysággal játszottunk és kevés lehetőséget engedtünk. Nehéz volt az ötös védelmi lánc ellen játszani. Korábban mondtam, hogy a Paderborn bennmarad a Bundesligában. Most már biztos vagyok ebben.

Robert Lewandowski: A hétközi BL mérkőzés után tudtuk, hogy igazán jól kell játszanunk. Elégedettek vagyunk. Természetesen jó, ha valaki 1-2 gólt szerez. A második félidőben szívesen lőttem volna még
egyet.

Arjen Robben: A büntető Thomas ajándéka volt. A mérkőzés előtti étkezésnél beszéltünk erről. Basti azt monta: Elől vagy a góllövőlistán, ha jön a büntető, lőnöd kell. Erre emlékezett Thomas és
megajándékozott ezzel a lehetőséggel. Köszönöm Thomasnak.

Andre Breitenreiter (Paderborn edzője): A büntető volt a döntő szituáció. Egy olyan csapat ellen, aki ilyen jól járatja a labdát, nem elég már védekezni. A világ legjobb csapata és edzője ellen játszottunk.

Érdekességek, statisztikák:

  • Lewandowski első találata volt a Bayern legkésőbbi kapuralövése az idei Bundesliga idényben.
  • Arjen Robben 199 Bayernben lejátszott tétmeccsén 160 gólból vette ki a részét.
  • Robert Lewandowski idén először lőtt sorozatbeli két bajnokin gólt a Bayern színeiben.
  • Arjen Robben immáron mind a 17 Bundesliga együttes hálójába betalált legalább egyszer.
  • Arjen Robben az idei 16 bajnoki góljával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.
  • A Bayern 14 bajnoki gólt lőtt az elmúlt 7 napban, pontosan annyit, mint a HSV a teljes idényben.
  • Robert Lewandowski a 83. Bundesliga gólját lőtte, a ligatörténelemben csak 9 idegenlégiós talált be többször.
  • A Paderborn a legnagyobb Bundesliga vereségét szenvedte el.
  • A Bayern sorozatbeli harmadik Bundesliga győzelmét aratta, 16:0-ás gólarány mellett.
  • A Paderborn sorozatbeli harmadik hazai meccsét bukta el, az első 8 hazai meccséből mindösszesen egyszer veszítettek.
  • Robben sorozatbeli negyedik bajnokiján talált be és beállította a 2009/10-es szezonban elért 16 bajnoki találatát.
  • Mitchell Weiser megszerezte első bajnoki találatát, ezzel ő a 14. Bayern játékos, aki ebben a szezonban gólt lőtt.

A Bild osztályzatai:

Neuer 2 – Bernat 3, Badstuber 2, Boateng 3, Rafinha 3 – Alonso 2 – Ribéry 2, Alaba 2, Müller 3, Robben 1 – Lewandowski 1

SC PADERBORN – FC BAYERN 0:6 (0:2)
SC Paderborn Kruse – Heinloth, Rafa (75. Vrancic), Hünemeier, Ziegler, Hartherz – Koc, Rupp, Bakalorz (71. Pepic), Meha – Kachunga (59. Lakic)
Cserék Nübel, Strohdiek, Stoppelkamp, Vucinovic
FC Bayern Neuer – Rafinha (76. Weiser), Boateng, Badstuber, Bernat (78. Dante) – Alonso (73. Rode), Alaba – Robben, Müller, Ribéry – Lewandowski
Cserék Reina, Götze, Pizarro, Schweinsteiger
Játékvezető Dankert (Rostock)
Nézők 15.000 (ausverkauft)
Gólok 0:1 Lewandowski (24.), 0:2 Lewandowski (37.), 0:3 Robben (63.), 0:4 Ribéry (72.), 0:5 Weiser (78.), 0:6 Robben (86.)
Sárga lap – / –
Piros lap Hartherz (62./Notbremse)

Összefoglaló:

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top