Bundesliga

Pep: Thiago talán 2-3 héten belül velünk edzhet

Pep Guardiola a Paderborn elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

  • Nagyon elégedettek voltunk, hogy Holger Badstuber visszatért. Örülünk Thiagonak is. Müller-Wohlfahrt doki azt mondta, hogy a térde rendben van. Remélem ez a rehabilitációjának az utolsó fázisa. Most a térdének kell bizonyítania, hogy rendben van. Reméljük, hogy hamarosan a csapat segítségére lehet.
  • A Paderborn elleni egy teljesen más mérkőzés lesz, mint Donyeckben. Ez az első szezonjuk a Bundesligában, egy veszélyes ellenfélről van szó. Nagyon jól szervezettek, nagyon jó játékosaik vannak. Nagy tiszteletem előttük. De tudom mit gondolnak az emberek. A futóteljesítményünkön múlik.
  • Lahm és Thiago kiemelkedő kvalitásokkal rendelkeznek, akik nagyon kis területen tudnak hihetetlenül játszani. Ez különleges. Sok sérült játékosunk van még, nekik is hihetetlen tulajdonságaik vannak. Természetesen várjuk őket. Minden játékos fontos, de nélkülük is jól kell tudnunk játszani.
  • Thiago sérülése tulajdonképpen nem volt súlyos, de már egy éve hiányzik. Úgy gondolom 2-3 héten vagy egy hónapon belül velünk edzhet. Meglátjuk hogy reagál a térde. A doki azt mondta, hogy nagyon optimista.
  • Öt topcsatárom van. Ha nem győzünk 4-0-ra, mindig probléma van velük. Európában 5-6 támadóval játszani nehéz. Nagyon nagyon elégedett vagyok Roberttel. Gyakran beszélgetünk, ismeri a véleményem.
  • Wolfsburgban Dantét egyedül hagytuk egy az egy ellen. Donyeckben és a Hamburg ellen nem engedtünk kontrákat. Ha a problémáinkat kontrolláljuk, rendben van. A támadósorban több helyzetet kell kialakítanunk, rendben van. De az ellenfél jó. Donyeckben is nagyon elégedett voltam a teljesítménnyel. A játékosok mindent megtettek, amit kértem tőlük. Ez a mi utunk. A szurkolóinkkal a hátunk mögött van esélyünk a BL negyeddöntőbe kvalifikálni magunkat.
  • Dante tud játszani. Legutóbb is játszhatott volna. De nekünk nem csak kettő, hanem négy belsővédőnk is van, akikkel nagyon elégedett vagyok. Nem szabad elfeledni: Az őszi szezonban csak négy gólt engedtünk – Dantéval. Szinte mindig játszott, az egyik legfontosabb játékosunk volt. A Donyeck ellen David Alabát játszattam, mert gyors embert akartam ezek ellen a gyors csatárok ellen.
  • Ha Xabi Alonso Müllerrel és Götzével játszik, teljesen más, mint Alabával és Bastival. Alonso nem fáradt. Volt téli szünetünk. A labda mindig gyorsabb a lábaknál. Felejtsék el a lábakat. Xabit, Bastit, Thiagot, Philippet és Rafinhát akarom középre. Olyan játékost akarok, aki birtokolja és kontrollálja a labdát. Problémáink adódnak, ha labdát veszítünk és az ellenfél visszafut. Labdával és játékfelépítés közben Alonso a legjobb játékos. Ha a hosszú labdái és az ellentámadások megakadályozása miatt vettük meg őt, nagy hibát követtünk el. Nem, valami másért szereztük meg. Nem tudunk Európában öt támadóval játszani. Odaadhatod a leggyorsabb és a legkiemelkedőb középpályásokat a világon, de gondolj arra amit mondok: A labda mindig gyorsabb.
  • Becsülöm Marcelo Bielsát. Ő azt mondta, kis területen a játékos tehetségére van szükséged. Eddig kiemelkedők voltunk. A VB ellenére 8 pont előnyünk van a bajnokságban. A BL és a kupa nyolcaddöntőjében vagyunk. A legutóbbi meccseken csak három gólhelyzetet engedtünk az ellenfélnek. Jó pozícióban vagyunk. A sérült játékosok nincsenek itt, rendben, de nélkülük is jók voltunk. Sok kvalitással rendelkezünk, sok játékosunk tud különböző pozíciókban játszani. Rafinha vagy Bernat. Szélen, középen vagy szélső csatárként. Vagy Ribéry, Robben középen és szélen.
  • Holnap a Paderborn ellen játszunk, a legjobb csapatra van szükségem. Ha Alonso a Donyeck ellen hiányzik, rendben van, akkor majd találunk másik megoldást. Az az érzésem, hogy egy szuper szuper szezont fogunk játszani. Októberben, novemberben azt hallottam, februárban bajnokok leszünk. Úgy gondolom, ha holnap nem győzöl, edzőként egy nagy problémád van. Akkor talán egy másik edző lesz itt.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top