Interjúk és nyilatkozatok

Götze: Ezen a szinten nüanszok döntenek

A Bundesliga.de kérdéseire válaszolt a Bayern világbajnok játékosa.

mg

Herr Götze, ön még csak 22 éves, de már háromszoros német bajnok, kétszeres német kupagyőztes és világbajnok. A Bajnokok Ligája még hiányzik számára. Ezen sorozat megnyerése az egyik legnagyobb célja?
Abszolút. A Borussia Dortmunddal a Bayern ellen jelen voltam a 2013-as döntőben, akkor kikaptam jelenlegi csapatom ellen. Már csak a Bayernnel akarom elhódítani ezt a címet.

Ez akár már ebben a szezonban is kilátásban lehet?
Meggyőződésem. A potenciál megvan bennünk. Ott akarunk lenni a berlini finéléban. Ez egyszerűen zseniális lenne. A Bajnokok Ligája győzelem a prioritásaim közé tartozik.

Először viszont a Shahtar Donyeck elleni nyolcaddöntőből kell továbbjutni.
És ezt az ellenfelet nem vehetjük félvállról. Papíron talán ez a legkönnyebb sorsolás, amelyet megkaphattunk, de a Shakthar nem véletlenül nyolcaddöntős. A csoportkörből lazán továbbmentek. Szinte minden évben ott vannak a nyolcaddöntőben. Ezért fogjuk tisztelni a Donyecket, és lépünk alázattal a pályára.

Mely csapatokat látja a legfőbb konkurenseknek a BL idei szezonjában?
Úgy gondolom, hogy a Real Madrid és a Chelsea a legveszélyesebb csapat. Magas kvalitásokkal és erős kerettel rendelkeznek. Az FC Barcelona is messzire juthat.

Mi jelentheti a különbséget a Bajnokok Ligája győzelmet illetően?
Ezen a szinten már nüanszok döntenek: Az aktuális forma, a szerencse, a sérültek, eltiltottak, stb. De az akarat is egy meghatározó szerepet játszik. Nagyon sikeréhesek vagyunk.

Különösen mit tanult meg Pep Guardiolától mióta Münchenben dolgoznak együtt?
Legfőképp a taktikai finomságait. Ez a nagy erőssége Pep Guardiolának. Amióta ő az FC Bayern edzője, különböző játékstílusokban játszunk. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően kiszámíthatatlanabbak vagyunk mint korábban. Guardiola sok hangsúlyt fektet a részletes munkára, mint például hogyan lehet a legjobban területet nyitni, és hogy kell ilyenkor taktikailag viselkedni. Játékosként ezekből hihetetlenül sokat tanulunk.





Mely területeken fejlődött tovább az elmúlt hónapokban?
Ha az embernek szerencséje van, minden nap világklasszis játékosokkal dolgozhat együtt, így automatikusan fejlődik tovább. Személy szerint én következetesebb lettem, és ezenkívül hatékonyabb vagyok a lövésekben. De azt is tudom, hogy taktikai területen még jobb lehetek.

Véleménye szerint mi a legnagyobb sajátossága?
Soha nem kételkedem magamban, nagy, de egészséges önbizalommal rendelkezem. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a legmagasabb szinten állva maradjak.

https://www.youtube.com/watch?v=r8xGc3nRZ3Y

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top